Tuncelili kayakçılar yarışlara hazırlanıyor

Ovacık'ta yaşları 11 ila 17 arasında değişen 15 sporcu, kayaklı koşu yarışlarında başarılı olmak için çaba sarf ediyor

Tuncelili kayakçılar yarışlara hazırlanıyor
Tuncelili kayakçılar yarışlara hazırlanıyor
GİRİŞ 15.01.2015 11:34 GÜNCELLEME 15.01.2015 11:34

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşları 11 ila 17 arasında değişen 15 kayakçı, kayaklı koşu yarışlarında başarılı olmak için çaba sarf ediyor.

Ovacıklı kayakçılar, çeşitli illerde düzenlenecek kayaklı koşu yarışlarına Kandolar Mahallesindeki sentetik sahada oluşturulan parkurda hazırlanıyor. Sporcular, yarışlarda iyi dereceler elde etmek için uğraşıyor.

Kayak antrenörü Elif Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Antrenmanlarının yoğun tempoda geçtiğini ifade eden Aşkın, "15 öğrenciyle haftada 4 gün ikişer saatlik çalışmalarla müsabakalara hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızı, öğrencilerimiz okuldan çıktıktan sonra, saat 16.00'dan sonra yapabiliyoruz. Amacımız, Tunceli'yi başarılı şekilde temsil etmek" diye konuştu.

Sporculardan Umut Gürcan ise 6 yıldır kayaklı koşuyla uğraştığını ve kısıtlı imkanlara rağmen başarılı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Gürcan, Tunceli'de kayak sporunun en yaygın olduğu yerin Ovacık olduğunu belirterek, kendilerine destek verilmesini istedi.

Baran Yarar adlı kayakçı ise bu sporla 3 yıldır uğraştığını söyledi. Bu sporu çok sevdiğini belirten Yarar, kayak malzemesi eksiklerinin giderilmesini talep etti.

KAYNAK: AA