Elazığlı tekvandocuların hedefi, altın madalya

Milli tekvandocu Varol: "Türkiye şampiyonasında Elazığ'ı temsil edeceğim. Allah'ın izniyle şampiyon olmak istiyorum"

Elazığlı tekvandocuların hedefi, altın madalya
Elazığlı tekvandocuların hedefi, altın madalya
GİRİŞ 13.01.2015 14:00 GÜNCELLEME 13.01.2015 14:00

Antalya'da düzenlenecek Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası'na katılacak olan Elazığlı milli tekvandocular Sabit Varol ve Samed Türkgüzeli, şampiyonadan altın madalyayla dönmek istiyor.

Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında tekvandoya başladığını ve 2013-2014 yıllarında düzenlenen Türkiye şampiyonalarında üçüncü olduğunu belirtti.

Şampiyonaya yakın arkadaşı milli tekvandocu Türkgüzeli ile birlikte hazırlandıklarını ifade eden Varol, şampiyonadan iki arkadaş eli boş dönmek istemediklerini söyledi.

Varol, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarını belirterek, "14-18 Ocak'ta yapılacak Türkiye şampiyonasında Elazığ'ı temsil edeceğim. Allah'ın izniyle şampiyon olmak istiyorum" dedi.

Milli tekvandocu talihsizliğini yenmek istiyor

Milli tekvandocu Samed Türkgüzeli ise daha önce düzenlenen Türkiye şampiyonalarında dereceleri olduğunu belirterek, geçen yıl Antalya'da düzenlenen Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'ndaki ikinci maçında geçirdiği sakatlık dolayısıyla müsabakalardan çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Bu talihsizliğini şampiyonada yenmek istediğini vurgulayan Türkgüzeli, "2006'dan beri bu sporu yapıyorum. Türkiye şampiyonasında dereceye girdim. Tekrar hazırlandık. Burada inşallah şampiyon olmayı hedefliyorum" dedi.

Antrenör Furkan Türkoğlu da tekvando kulübü olarak bugüne kadar ümit, yıldız ve büyükler kategorisinde milli sporcular yetiştirdiklerini belirterek, hedeflerinin Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarına katılabilmek olduğunu kaydetti.

Yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve şampiyona için hazır olduklarını aktaran Türkoğlu, sporu vermiş oldukları desteklerden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar'a teşekkürlerini iletti.

KAYNAK: AA