Banvitli Mejia'ya 3 maçtan men cezası

ULEB Avrupa Kupası Buducnost VOLI deplasmanında çıkan olaylar nedeniyle Banvitli Mejia'ya 3 maçtan men ve 30 bin avro para cezası verildi

Banvitli Mejia'ya 3 maçtan men cezası
Banvitli Mejia'ya 3 maçtan men cezası
GİRİŞ 13.01.2015 11:31 GÜNCELLEME 13.01.2015 11:31

Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit'in deplasmanda Karadağ ekibi Buducnost VOLI'yi 74-68 yendiği maçta çıkan olayların ardından verilen cezalar açıklandı.

Avrupa Ligi yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, saha içinde saldırgan hareketlerde bulunan Banvit'in ABD'li basketbolcusu Sammy Mejia 3 maçtan men ve 30 bin avro, Bandırma ekibinin bir diğer ABD'li oyuncusu Earl Rowland ise 30 bin avro para cezası aldı.

Evsahibi Buducnost VOLI ise taraftarların sahaya inmesi, meşale yakılması ve oyun alanına yabancı madde atılması nedeniyle 33 bin 500 avro para cezasına çarptırıldı.

Maçta çıkan olaylar

Karşılaşmanın bitimine 2 dakika 17 saniye kala, Banvit'in 68-59 önde olduğu sırada evsahibi takımın bir taraftarı sahaya inerek faul atışı için bekleyen Banvitli Mejia'ya saldırmıştı.

Taraftarın Mejia'yı kenara itmesinin ardından geriden koşarak gelen Rowland bu kişiye yumruk atmış, aldığı yumruk darbesiyle parkeye düşen taraftara Mejia müdahalede bulunmuştu.

Olaylar sonrasında maça yaklaşık 10 dakika ara verilmişti. Bu süre içinde olayları tartışan maçın hakemleri, Banvitli Rowland ve Mejia'yı diskalifiye ederek oyun dışına göndermiş, oyuncular soyunma odasına giderken, tribünlerden sahaya bazı maddeler atılmıştı.

KAYNAK: AA