Futbolculardan "Mesleğe Geçiş Yemini"

Altınordu altyapısındaki 18 futbolcu, profesyonel sözleşme imzalamalarının ardından, Türk bayrağı, kulüp bayrağı ve topun bulunduğu masa etrafından toplanarak, "Mesleğe Geçiş Yemini" etti

Futbolculardan "Mesleğe Geçiş Yemini"
Futbolculardan "Mesleğe Geçiş Yemini"
GİRİŞ 09.01.2015 21:18 GÜNCELLEME 09.01.2015 21:18

PTT 1. Lig takımlarından Altınordu'da, altyapıda bulunan 18 futbolcu, "Mesleğe Geçiş Yemini" ederek, profesyonel oldu.

Yaş gruplarında Milli Takım forması giyenlerin de aralarında bulunduğu altyapıdan 18 futbolcunun, profesyonel sözleşmeye imza atması nedeniyle Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Futbolcular, Türk bayrağı, kulüp bayrağı ve topun bulunduğu masa etrafında toplanıp, birer ellerini de masaya koyarak, Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve yönetici Özgür Özgürengin tarafından hazırlanan "Mesleğe Geçiş Yemini"ni okudu.

Seyit Mehmet Özkan, yemin töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı futbolcu sayısına ilişkin kararını desteklediğini belirtti. Türk futbolu üretmediği için PTT 1. Lig'de 6 ay için 1 milyon lira isteyen futbolcular bulunduğunu dile getiren Özkan, şunları söyledi:

"Piyasaya daha çok futbolcu arz etmek lazım. Bugünkü 18 gencin hepsi 6-8 yıldır futbol eğitimi alıyor. Kadromuzu genişletmek için piyasaya baktığımızda bizim çocukların sadece tecrübe eksiği var. Biz de formayı bu çocuklarımıza vereceğiz. Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek için kurulduk. Bu misyon üzerinden gideceğiz."

Özkan, profesyonelliğe geçen futbolcuların, evladı gibi olduğunu vurgulayarak, "Altınordu formasını bu çocuklar giyecek. Bu sene giymese de yavaş yavaş süre almaya başlayacaklar" dedi.

Türk futbolunun, TFF'nin "yabancı kararı"nın ardından yavaş yavaş üretime geçeceği öngörüsünde bulunan Özkan, şöyle devam etti:

"Bir an önce üretime geçmeli. İşte o zaman bu futbol da Afrikalılar'a teslim olmayacak. Türkiye'nin yabancı futbolcu pazarı olacağını söyleyenler, borcu olanın transfer yapamayacağı maddesini atlıyor. Herkesi borcu var. Kulüplerin borçları bir şekilde görmezden gelinmezse, herkes futbolcu üretimine geçmeli."

Profesyonelliğe geçen futbolculardan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder, gençlere önem veren Altınordu'da forma giydikleri için kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getirerek, "Profesyonel sözleşmeyle sorumluluklarımız arttı. Yükselmeyi hedeflediğimiz Süper Lig'de başarılara imza atacağız" dediler.

KAYNAK: AA