Galatasaray, tatile derbi galibiyetiyle çıktı

Beşiktaş derbisini Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 kazanan sarı-kırmızılı ekip, devre arası tatili öncesi son maçını 3 puanla tamamladı

Galatasaray, tatile derbi galibiyetiyle çıktı
Galatasaray, tatile derbi galibiyetiyle çıktı
GİRİŞ 04.01.2015 21:29 GÜNCELLEME 04.01.2015 21:29

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki derbi maçı 2-0 kazanarak, devre arası tatiline galibiyet alarak çıktı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yoğun yağmur altında oynanan müsabakada Galatasaray'ın golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5. dakikada da Burak Yılmaz'dan geldi.

Galatasaray'ın batı yönündeki kaleye dönük olarak rüzgara karşı oynadığı ilk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda rüzgarı arkasına alan "Cim Bom", rakip fileleri iki kez havalandırmayı başardı.

Beşiktaşlı oyuncu Veli Kavlak'ın 62. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalmasının ardından 10 kişiye karşı hücum eden Galatasaray, ikinci golünü ancak müsabakanın uzatma bölümünde bulabildi.

Beşiktaş'ı yakaladı

Galatasaray, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle hem rakibini yakaladı hem de zirve yarışında puan farkının açılmasını önledi.

Haftaya 35 puanlı Beşiktaş ve 33 puanlı Fenerbahçe'nin arkasında 32 puanla üçüncü sırada giren "Cim Bom", Fenerbahçe'nin kazandığı haftada Beşiktaş'ı yenerek rakibiyle birlikte 35 puanda yer aldı.

Sarı-kırmızılılar, 16. hafta sonunda, 36 puanlı lider Fenerbahçe ve 35 puanlı Beşiktaş'ın averajla arkasında 3. sırada bulunuyor.

Melo bu sezon ilk kez golle buluştu

Müsabakının 50. dakikasında attığı golle Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren Felipe Melo, bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 18. resmi maçına çıkan Brezilyalı oyuncu, skora ilk katkısını Beşiktaş karşısında yapmış oldu.

Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş ile yaptığı son dönemdeki maçların 4'ünde açılış gollerini atan Melo, siyah-beyazlılar karşısında da yine müsabakanın ilk golünü atmayı başardı.

Melo, kariyerinde Beşiktaş'a karşı ligde 4 gole ulaştı.

Burak Yılmaz 11 gole ulaştı

Beşiktaş karşısında Galatasaray'ın skoru belirleyen 2. golünü atan Burak Yılmaz, bu sezon ligde 11 gole ulaştı.

Son 6 lig maçında 7. kez rakip fileleri havalandıran Burak, Hamza Hamzaoğlu idaresindeki son 5 maçta ise 6 gol kaydetmiş oldu.

Hamzaoğlu namağlup devam

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligde yoluna namağlup devam etmeyi başardı,

Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu yönetimindeki "Cim Bom", derbiye kadar olan süreçte Torku Konyaspor (5-0) ve Mersin İdmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, Gençlerbirliği ile ise 1-1 berabere kalkmıştı.

Beşiktaş'a karşı son 9 derbiyi kaybetmedi

Beşiktaş derbisini 2-0 kazanan Galatasaray, rakibine karşı üst üste 9. maçını da yenilgisiz tamamlamış oldu.

Rakibi karşısında son yenilgisini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılılar, sonraki 9 maçta 6 kez kazandı, 3 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan son 9 lig maçında alınan sonuçlar şöyle:

Tarih Stat Sonuç (GS-BJK)

------------------------------------------------------------

20.11.2011 BJK İnönü 0 - 0 (Lig Grubu)

26.02.2012 Türk Telekom 3 - 2 (Lig Grubu)

16.04.2012 BJK İnönü 2 - 0 (Süper Final)

06.05.2012 Türk Telekom 2 - 2 (Süper Final)

26.08.2012 BJK İnönü 3 - 3

27.01.2013 Türk Telekom 2 - 1

22.09.2013 Atatürk Olimpiyat 3 - 0 (Hükmen)

22.02.2014 Türk Telekom 1 - 0

04.01.2015 Atatürk Olimpiyat 2 - 0

"Cim Bom" derbilerde rahat

Galatasaray, son dönemdeki derbi maçlarda aldığı başarılı sonuçları Beşiktaş karşısında da devam ettirdi.

Son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 18'si Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 21 derbiden sadece 3'ünü yitiren "Cİm Bom", 12. kez kazandı, 6 kez de berabere kaldı.

Sneijder, hakem Çakır'a kızdı

Wesley Sneijder, karşılaşmanın 26. dakikasındaki bir pozisyonda hakem Cüneyt Çakır'ın topla arasında kalması üzerine sinirlendi.

Sağdan gelen ortada, topa ceza sahası önünde gelişine vuruş yapmak isteyen Sneijder, hakem Cüneyt Çakır'ın önünde kalması nedeniyle şutunu çekemezken, bu duruma tepki gösterdi.

Pozisyonun hemen sonrasında eliyle Cüneyt Çakır'a tepki gösteren Hollandalı oyuncu, daha sonra da hakemin yanına giderek serzenişte bulundu.

Burak Yılmaz'a tribün tepkisi

Beşiktaşlı taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'a maç içinde zaman zaman tepki gösterdi.

Taraftarlar, hakemleri yanıltmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle Burak için "hırsız" diye tempo tuttu.

Melo ile Bilic arasında ilginç diyalog

Karşılaşmanın ilk yarısının tamamlanmasının ardından sarı-kırmızılı futbolcu Felipe Melo ile Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Soyunma odasına gidildiği esnada Beşiktaş yedek kulübesi önünde Melo'nun Bilic'e sarılarak bir şeyler söylediği görüldü. Bu diyalog sırasında yedek oyuncular Brezilyalı oyuncunun üzerine giderken, Hırvat teknik adam sorun olmadığı yönünde işaret yaparak ortamı yatıştırdı.

Diyaloğu gören Gökhan Töre de Melo'nun yanına giderken, iki oyuncu sakin bir şekilde konuşarak tünele girdi.

Melo ve Sneijder sakatlanarak oyundan çıktı

Sarı-kırmızılı oyuncular Felipe Melo ve Wesley Sneijder, ikinci yarıda sakatlanarak karşılaşmayı tamamlayamadı.

Maçın 67. dakikasında kenar yönetimine sol dizine darbe aldığını işaret eden Melo, bir süre sekerek oynarken, daha sonra saha içinde kendisini yere bıraktı. Sedyeyle sahadan çıkarılan Brezilyalı oyuncu, 71. dakikada maçtaki yerini Bruma'ya bıraktı.

Bir pozisyonda Oğuzhan Özyakup'un diziyle beline müdahale etmesi nedeniyle sakatlık yaşayan Sneijder ise 80. dakikada oyuncan çıktı ve yerine Olcay Şahan girdi.

KAYNAK: AA