Derbi maçtan notlar

Galatasaray, Beşiktaş derbisine, ligde son yapılan Gençlerbirliği maçının ilk 11'nde 3 değişiklikle çıktı

Derbi maçtan notlar
Derbi maçtan notlar
GİRİŞ 04.01.2015 19:27 GÜNCELLEME 04.01.2015 19:27

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda, ligde son yapılan Gençlerbirliği müsabakasına göre 3 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve cezasını Gençlerbirliği maçında dolduran Felipe Melo ile sakatlıkları düzelen Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'yu Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlattı.

Bu 3 oyuncunun yokluğunda Gençlerbirliği maçının 11'inde yer alan Hamit Altıntop, Hakan Balta ve Olcan Adın ise derbiye yedekler arasında başladı.

Derbi kadrosunda sürpriz yapmayan Hamzaoğlu, takımını Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sneijder, Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11'i ile sahaya sürdü. Yedek kulübesinde ise Sinan Bolat, Hamit Altıntop, Bruma, Pandev, Hakan Balta, Yasin Öztekin ve Olcan Adın yer aldı.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Gökhan Zan, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Veysel Sarı ve Tarık Çamdal'a ise maç kadrosunda yer vermedi.

Hamzaoğlu'nun ilk derbi maçı

Cesare Prandelli'nin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın başındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu yönetimindeki "Cim Bom", derbiye kadar olan süreçte Torku Konyaspor (5-0) ve Mersin İdmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, Gençlerbirliği müsabakasında ise 1-1 berabere kaldı.

Duygun Yarsuvat döneminin ilk derbisi

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş karşısında, Duygun Yarsuvat'ın kulüp başkanı olmasının ardından ilk derbi maçına da çıkmış oldu.

Ünal Aysal'ın yerine, 25 Ekim'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlık görevine seçilen Yarsuvat, futbol takımının ilk derbi maçını izlemiş oldu.

Florya'dan coşkulu uğurlama

Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nden coşkulu bir şekilde Beşiktaş derbisine uğurladı.

Tesisler önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, meşaleler yakıp, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verirken, sarı-kırmızılı kafileyi taşıyan otobüs tesislerden güçlükle çıktı.

Çıkış kapısı önünde toplanan taraftarlar nedeniyle takım otobüsü bir süre ilerleyemedi. Otobüste bulunan kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'ın çabaları da yolun açılmasına yetmeyince, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu mikrofonu eline alıp, taraftarlara yolu açmaları yönünde ricada bulundu ve takım tesislerden ayrılabildi.

Galatasaray seyircisi yok

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbi karşılaşmasını konuk Galatasaray'ın taraftarları takip edemedi.

Son dönemde hayata geçirilen ve "Dört büyükler"in kendi arasındaki maçlara deplasmana taraftar götürmeme uygulaması nedeniyle, sarı-kırmızılı futbolseverler için statta yer ayrılmadı.

Yönetim yalnız bırakmadı

Sarı-kırmızılı yöneticiler, Beşiktaş derbisinde takımlarını yalnız bırakmayarak Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki yerlerini aldı.

Kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak, stada takım otobüsünde, yönetim kurulu üyelerinden Ebru Köksal, Mete İkiz, İsmail Sarıkaya, Selim Arda Üçer ve Ali Yüce ise bir minibüsle stada geldi.

KAYNAK: AA