BAL 5. Grup'ta kulüp başkanının rakip takıma baskı yaptığı iddiası

Kastamonuspor 1966 Kulübü Asbaşkanı Tafracı: - "Yeni Amasya Spor Kulübü Başkanı Mustafa Ödübek'i sporu dostluk, kardeşlik ve insanları kaynaştırma amacından uzaklaştırarak, BAL 5. Grup'ta mücadele eden diğer dost şehirlerin spor kulüplerinin yöneticilerini ve taraftarlarını kışkırtmaya yönelik eylemlerinden dolayı mahkemeye verdik"

BAL 5. Grup'ta kulüp başkanının rakip takıma baskı yaptığı iddiası
BAL 5. Grup'ta kulüp başkanının rakip takıma baskı yaptığı iddiası
GİRİŞ 04.01.2015 13:18 GÜNCELLEME 04.01.2015 13:18

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 5. Grup ekiplerinden Kastamonuspor 1966 Kulübünün Asbaşkanı Tamer Tafracı, "Yeni Amasya Spor Kulübü Başkanı Mustafa Ödübek'i sporu dostluk, kardeşlik ve insanları kaynaştırma amacından uzaklaştırarak, BAL 5. Grup'ta mücadele eden diğer dost şehirlerin spor kulüplerinin yöneticilerini ve taraftarlarını kışkırtmaya yönelik eylemlerinden dolayı mahkemeye verdik" dedi.

Tafracı, Kastamonu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, her spor kulübü gibi kulüplerinin de şampiyonluk hedefiyle ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Kulübünün diğer rakip kulüplerle yarıştığını belirten Tafracı, "Şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibimiz de her zaman varlığı ve duruşuyla gurur duyduğumuz güzide kentimiz, tarihi şan ve şereflerle dolu şehzadeler kenti Amasya vilayetinin spor kulübü Yeni Amasya'dır. Hakemlere, kulübümüz yönetimine ve hatta futbolcularımıza yönelik manipülatif basın açıklamalarına, sosyal medya üzerinden hakemleri baskı altına alma ve algı yönetimi içeren, sonuçları itibarıyla her maçta olmasa da bazı maçlarda başarıya ulaşan antrenör, başkan ve yönetici açıklamalarına en son oynadığımız Termespor maçı öncesinde ve sonrasında şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.

Tafracı, Yeni Amasya Spor Kulübünün başkanı, yöneticileri ve diğer rakiplerinin kulüplerine karşı kışkırtıcı eylemler içinde olduklarını öne sürerek, oyuncularının telefonla aranarak tuzağa düşürülmek istendiğini iddia etti.

Tafracı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Gerek Amasya gerek Samsun gerekse de Kastamonu'daki yerel gazetelerde yayımlanan ve sosyal medya üzerinden kurulmak istenen tezgahlarla, kulübümüzün geçmişine ve sportif mücadelesine gölge düşürmek isteyen Yeni Amasya Spor Kulübü Başkanı Mustafa Ödübek'i sporu dostluk, kardeşlik ve insanları kaynaştırma amacından uzaklaştırarak, BAL 5. Grup'ta mücadele eden diğer dost şehirlerin spor kulüplerinin yöneticilerini ve taraftarlarını kışkırtmaya yönelik eylemlerinden dolayı mahkemeye verdik.

Devamında Yeni Amasya Spor Kulübü ve iş birliği içinde olduğunu belirlediğimiz bazı kulüplerle ilgili resmi internet sitesinden şehrimizi ve kulübümüzü rencide edici beyanlarda bulunduğundan tazminat davası açacağımızı buradan bildirmek isteriz."

Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) göreve çağıran Tafracı, "Ülkemiz futboluna önemli hizmetleri olduğuna inandığımız Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF'nin bu kurnazca tezgahlara karşı önlem alacağını umuyor ve bu tür açıklamalarla toplumu germeye çalışan spor kulüplerinin başkan ve yöneticilerine karşı gerekli cezai işlemleri yapacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA