Adana Kurtuluş Yarı Maratonu

Yerli ve yabancı atletlerin katıldığı 21 kilometrelik yarı maraton koşulmaya başlandı

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu
Adana Kurtuluş Yarı Maratonu
GİRİŞ 04.01.2015 10:51 GÜNCELLEME 04.01.2015 10:51

Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 21 kilometrelik Adana Kurtuluş Yarı Maratonu koşulmaya başlandı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı anısına düzenlenen ve Atatürk Parkı önünden başlayan "Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu"na yerli ve yabancı çok sayıda atlet katıldı.

Toplamda 145 bin lira ödül verilecek yarışmanın başlangıcını, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, milli maratoncular verdi.

Vali Mustafa Büyük, başlangıç öncesi yaptığı konuşmada, dünyanın da izlediği önemli bir spor faaliyetini gerçekleştirdiklerini belirterek, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Hava sıcaklığının maratona son derece uygun olduğunu aktaran Büyük, sporculara başarı diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü anısına gerçekleştirilen yarı maratona katılan sporcuları önümüzdeki yıllarda da Adana'da görmek istediğini belirtti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de maratona katılan sporculara başarı temennisinde bulundu.

Atatürk Parkı'ndan başlayan 21 kilometrelik yarı maraton, Merkez Park'ta sona erecek. 4 kilometrelik halk koşusu ise kentin tarihi yerlerinden geçecek parkurla yine Merkez Park'ta son bulacak.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri törenle verilecek.

KAYNAK: AA