Fenerbahçeli yöneticilerden Erkan Zengin açıklaması

Fenerbahçe Basın Sözcüsü Uslu: - "Erkan Zengin, sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu. Bir teklif getirdiler"

Fenerbahçeli yöneticilerden Erkan Zengin açıklaması
Fenerbahçeli yöneticilerden Erkan Zengin açıklaması
GİRİŞ 02.01.2015 19:49 GÜNCELLEME 02.01.2015 19:49

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile kulüp asbaşkanı İlhan Ekşiğlu, transferi gündemde olan Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli futbol takımının Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanı takip eden ve Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulunan yöneticilerden Mahmut Uslu, Erkan Zengin için kendilerine teklif getirildiğini söyledi.

Takım olarak transfere ihtiyaç duymadıklarını dile getiren Uslu, şunları söyledi:

"Erkan Zengin, sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu. Bir teklif getirdiler. Oyuncunun alacağı ve Eskişehirspor Kulübü'ne ödenecek bir miktarda el sıkışıldığını söylediler. Biz oyuncuyla görüşmedik ama menajeri böyle söyledi. Başkanla beraber değerlendirdik. Tabii ki önce hocamıza sorduk. Hocamızla da bir saat evvel görüşme yaptık. Bize yararlı olacağını söyledi. Bunun üzerine resmi olarak Eskişehirspor Kulübü Başkanı'na, 'Siz anlaşmış, el sıkışmışsınız. Bizim koşullarımız böyle. Eğer bu şekilde olursa biz alabiliriz' dedik. Onlar da bize oyuncunun alacaklarını yatırdıklarını söylediler. Bunu açıklamamızın nedeni, kamuoyunun bilmesinde yarar olması. Çünkü spekülasyonlar yapılıyor. Dolayısıyla biz konuyu bu şekilde değerlendirdik ve kendilerine ilettik. Düşüneceklerini söylediler.”

Konuyla ilgili olarak İlhan Ekşioğlu ise "Kulübünden izinli olarak Erkan Zengin'le menajeri vasıtasıyla bir görüşmemiz oldu. Zaten onlar kendi aralarında anlaşmışlar. Dolayısıyla biz de teklifimizi ilettik. Daha doğrusu istenen teklife, cevabımızı verdik. Şartlarımızı sunduk. Zannediyorum bugün yarın haber gelir. Ona göre de netleşir veya hayırlısı neyse o olur" şeklinde konuştu.

İstanbul Başakşehir maçı değerlendirmesi

Sarı-lacivertli yöneticiler, Fenerbahçe'nin yarın ligde İstanbul Başakşehir'le yapacağı maç ve oyuncuların durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Ligde hiçbir maçın kolay olmadığını dile getiren Mahmut Uslu, "Hiçbir maçın kolay olmadığı, bu karşılaşmanın çok zor geçeceği belli. İnşallah seyircimiz daha fazla gelir. Taraftarımızla beraber bu maçı da alacağız. Dördüncü yıldızı kazanmamız, bu sene şampiyon olmamız için bizim yenme mecburiyetimiz var. Bu başarıyı hedefledik ve inşallah da şampiyon olacağız. Çocuklara güveniyoruz. Disiplinli oynadıkları takdirde ben inanıyorum ki maçı rahatça alacağız" diye konuştu.

Sarı-lacivertli futbolcuların son haftalarda birbirlerine kenetlendiklerini vurgulayan Uslu, medyada çok fazla olumsuz haber çıktığından şikayet ederken, "Halbuki geçen maçta 8-10 tane gol pozisyonu var. Atamadık. Futbol böyle, bazen atamıyorsunuz. Bazen de Balıkesir'deki maçtaki gibi oyuncuya çarpıp gol oluyor ve 1-0 yenebiliyorsunuz. Futbol zaten onun için çok zevkli. Ben inanıyorum bu takımdaşlık devam ettiği müddetçe biz yukarılara çıkacağız. İnşallah devreyi de lider bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu da açıklamasında, taraftarları tribüne davet ederek, "Bu çocuklara inansınlar, güvensinler. Tribünleri doldursunlar. Gerekeni oyuncularımızın yapacağını söylemiştik. Bunun güzel örneklerinden birini geçen hafta verdiler. İnşallah bu hafta da galibiyet serisi devam edecek. İlk yarıyı iyi bir şekilde noktalayacağımızı umut ediyorum" görüşlerini paylaştı.

Ekşioğlu, futbolcuların gayet iyi durumda ve her şeyin bilincinde hazırlıklarını sürdürdüklerine vurgu yaparak, "Hocamız da en iyi şekilde hazırlıyor. Ben inanıyorum, bu seneyi herkesin beklediği şekilde şampiyon olarak tamamlayacağız. Futbolcularımız da bunun bilincinde. Şu an eksik gözüken tek şey, stadımızdaki taraftar" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA