Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi: "Maratona binin üzerinde başvuru yapıldı"

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
GİRİŞ 01.01.2015 10:12 GÜNCELLEME 01.01.2015 10:12

ADANA (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek "Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"na binin üzerinde başvuru yapıldığını bildirdi.

Hadi, pazar günü gerçekleştirilecek yarı maratonda görev alacak kurum çalışanlarından özveride bulunmalarını istedi.

Yarı maratonun güzergahı ve parkurlarda alınacak önlemler hakkında bilgi veren Hadi, şunları kaydetti:

"Atatürk Parkı önünden başlayacak maraton, Merkez Park'ta sona erecek. Büyükşehir Belediyesi ile maraton için çalışmaları tamamladık. Güzergahı belirlerken tarihi mekanlara dikkat çektik. Dünyaca ünlü Boston Maratonu'na ilk yıl 22 kişi katıldı, şimdilerde on binlerce insan katılıyor. Hedefimiz, Kurtuluş Maratonu'nu kentimize yakışır şekilde yapmak. Bu bağlamda kurum çalışanlarının sorumluluk bilincinde davranarak, maratondan yüzümüzün akıyla çıkmamızı sağlayacaklarına inanıyorum. Yarı maraton, halk koşusu ve engelliler koşusunda sporcu sağlığı ve güvenliği öncelikli görevimizdir."

Hadi, maratonda 145 bin lira ödül dağıtılacağını bildirerek, "Maratona binin üzerinde başvuru yapıldı. Ukrayna, Kenya, Azerbaycan, Etiyopya, Fas'tan tanınmış atletler yarışacak. Sporcu, hakem, antrenör, yönetici yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla kentimizde spor turizmi yaşanacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA