Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?

Süper Lig'de bu hafta derbi heyecanı var. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş - Galatasaray maçı ne zaman ve hangi kanalda, saat kaçta?

Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?
Beşiktaş Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?
GİRİŞ 04.01.2015 01:35 GÜNCELLEME 04.01.2015 01:35

Süper Lig'de 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumunda Galatasaray'ı ağırlıyor. Süper Lig'de derbi haftasında lider Beşiktaş, 4. yıldız peşinde Hamza Hamzaoğlu yönetiminde toparlanan Galatasaray'ı ağırlıyor.

Beşiktaş - Galatasaray maçı 4 Ocak Pazar günü saat 19:00'da oynanacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Galatasaray'a Beşiktaş maçı öncesi iyi haber

Galatasaray'ın altın değerinde 2 puan kaybettiği Gençlerbirliği deplasmanında sakatlıkları nedeniyle oynamayan Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou, 4 Ocak 2015'teki Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek. Sarı kırmızılılarda cezası biten Melo da derbide sahada olacak.

Chedjou derbide var, sonra yok!

1-1 biten Gençlerbirliği maçında oynatılmayan Sneijder ile Chedjou Beşiktaş karşısında sahada olacak. Chedjou ise ocakta Kamerun’la Afrika Kupası’nda yer alacak.

Felipe Melo’nun da kart cezasının sona ermesi ile birlikte Cimbom yılın ilk derbisine tam kadro çıkacak.

Beşiktaş'ın sakatları derbi maçı öncesi iyileşti

2015'in ilk derbisinde Galatasaray ile karşılaşacak olan Beşiktaş çalışmalarına devam etti.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan sabah idmanı yoğun yağmur yağışı ve tipi yüzünden ancak 40 dakika sürdü. İki gündür etkili olan kar yağışının zemini tamamen kaplaması üzerine sahanın küçük bir bölümü temizlenerek idmana hazır hale getirildi.

Takım halinde yapılan koşu ve kondisyon hareketleri sonrası top kapma oyunu ile devam eden idman tipi ve yağış yüzünden salona alındı.

Antrenmana bireysel çalışan Gökhan Töre, Necip Uysal ve Tolga Zengin ile bağırsak enfeksiyonu geçiren Veli Kavlak katılmazken, Tomas Sivok uzun bir aradan sonra takımla çalıştı.

Hamzaoğlu'dan kesik! 8 ismi kadroya almadı

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş derbisi öncesi 9 futbolcuyu takımdan kesti.

Galatasaray'ın başındaki ilk derbi maçına yarın Beşiktaş karşısında çıkacak olan Hamza Hamzaoğlu, bu zorlu mücadele öncesi flaş bir karara imza attı. Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla yaptığı yemekli toplantıda kadronun şişkinliğinden yakınan Hamzaoğlu, "32 kişiyle antrenman yapmak dahi zor. Kolay iş değil" ifadesini kullanmıştı.
 
Bu sözleriyle kadronun bir an önce azaltılması gerektiği mesajını veren Hamza Hamzaoğlu, bu düşüncesini Beşiktaş maçı öncesi hayata geçirdi. Genç teknik adam, Beşiktaş derbisinin kadrosunu 3 gün önceden belirledi ve 32 kişilik kadrodan 8 futbolcuyu kadro dışı bıraktı.
 
Hamzaoğlu; Veysel Sarı, Dzemaili, Furkan, Umut Gündoğan, Koray, Aydın, Emrecan ve Alperen'den, takımdan ayrı antrenman yapmalarını istedi.
 
Galatasaray Teknik Direktörü bir sürpriz daha yaptı ve sakatlığını atlatan Gökhan Zan'ı 23 kişilik kadroya dahil etti.

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi açıklandı 

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray derbisini hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 Ocak Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisini, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçı sırasında geçiridiği rahatsızlık sonrası hastaneye kaldırılan ve akciğerindeki hava birikmesi nedeniyle cerrahi operasyon geçiren FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır, 33 gün aradan sonra geride kalan haftada İstanbul Başakşehir-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçını yöneterek yeniden sahalara dönmüştü.

Beşiktaş, derbide Demba Ba'ya güveniyor

Süper Lig'de 4 Ocak Pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek lider Beşiktaş'ta teknik heyet, kritik maçta gol yollarında Demba Ba'ya güveniyor.

Derbi maçta takımının en büyük kozu olacak Senegalli oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de gol attığı maçlarda Beşiktaş'a önemli puanlar kazandırdı.

Ligde şu ana dek 5 maçta rakip fileleri havalandıran Demba Ba, toplam 8 gole ulaştı. "Kara Kartallar", tecrübeli oyuncunun gol attığı 5 maçın tamamını da kazanmayı bildi. Beşiktaş, Senegalli oyuncunun gol attığı Sivasspor (3-2), İstanbul Başakşehir (2-1), Kasımpaşa (2-0), Kardemir Karabükspor (2-1) ve Trabzonspor (3-0) maçlarını galibiyetle tamamladı.

Avrupa'da da golleriyle takımı taşıdı

Demba Ba, Süper Lig'de olduğu kadar Avrupa kupalarında da hücumdaki görevini başarıyla yerine getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımına karşı İstanbul'da hat-trick yaparak başlayan siyah-beyazlı oyuncu, bu kulvarda da yine 5 karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ederken Demba Ba, attığı kritik gollerle takımının gruptan çıkmasında katkı sağladı. "Kara Kartallar, bu oyuncusunun gol sevinci yaşadığı 5 maçta ise 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Siyah-beyazlı takımın Feyenoord'u 3-0 yendiği karşılaşmada 3 gol birden atan Demba Ba, Tottenham'a 1 (1-1), Partizan'a her iki maçta ikişer (4-0, 2-1) ve Asteras'a 1 (2-2) gol kaydetti.

Sakatlık, temposunu düşürdü

Senegalli oyuncu, iyi bir form grafiği yakalamasına rağmen yaşadığı sakatlıkların ardından son maçlarda suskun kaldı.

Demba Ba, sakatlık sonrası ligdeki Gaziantepspor maçında forma giymedi, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise son anlarda oyuna girdi. İyileşmesinin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasıyla takımdaki yerini alan siyah-beyazlı oyuncu, gol sevinci yaşayamadı.

Galatasaray maçında gol hasretine son vermek istiyor

Demba Ba, Galatasaray ile oynanacak maçta yaşadığı gol hasretine de son vermeyi hedefliyor.

Siyah-beyazlı formayla resmi maçlardaki son golünü 7 Aralık 2014'te Trabzonspor'a atan tecrübeli isim, 27 günlük suskunluğunu da sonlandırmaya çalışacak.

Ligin 16. hafta müsabakalarını yönetecek hakemler şunlar:

3 Ocak Cumartesi:

13.30 Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor: Bülent Yıldırım

16.00 Bursaspor-Akhisar Belediyespor: Mustafa Kamil Abitoğlu

19.00 Fenerbahçe-İstanbul Başakşehir: Fırat Aydınus

4 Ocak Pazar:

13.30 Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Kasımpaşa: Ali Palabıyık

13.30 Sivasspor-Kardemir Karabükspor: Mete Kalkavan

16.00 Eskişehirspor-Gaziantepspor: Barış Şimşek

19.00 Beşiktaş-Galatasaray: Cüneyt Çakır

5 Ocak Pazartesi:

20.00 Mersin İdmanyurdu-Gençlerbirliği: İlker Meral

20.00 Balıkesirspor-Trabzonspor: Tolfa Özkalfa