Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Projesi

Adana'da, kano eğitimi alacak 10 sporcu belirlendi

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Projesi
Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Projesi
GİRİŞ 29.12.2014 17:13 GÜNCELLEME 29.12.2014 17:13

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Projesi (TOHM) kapsamında kano eğitimi alacak 12-14 yaş grubunda 5'i kız 10 sporcu belirlendi.

Türkiye Kano Federasyonu İl Temsilcisi Tolga Çelik, yazılı açıklamasında, Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Özdemir Sabancı Kapalı Yüzme Havuzu ile Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seçmelere 60 sporcu katıldığını bildirdi.

Katılımın yüksek olmasına sevindiğini ifade eden Çelik, yaklaşık bir yıldır kentte hayata geçirilen TOHM Projesi'nin milli takımlara gönderilen sporcularla meyvelerini verdiğini belirtti.

Çelik, 12-14 yaş grubundaki başarılı sporcuları milli takıma kazandıracaklarını aktararak, "Seçmeler iki aşama gerçekleştirildi. 25 metre zamana karşı yarış ve suda durma testinde başarılı olanlar ikinci teste girdi. Temel motor genel kuvvet testleri, koşu, mekik, şınav, dikey sıçrama, esnekliğin yanı sıra el pençe kuvveti testinde en iyi dereceyi yapanlar TOHM'a alındı" ifadelerini kullandı.

Çelik, TOHM'un test uygulamasının, Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani, Teknik Kurul üyesi Barış Öztürk ile Mehmet Topal gözetiminde yapıldığını, kazanan 10 sporcuyu daha sonra açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA