Torku Konyaspor-Beşiktaş maçından notlar

Beşiktaş'ta sakatlığı düzelenen golcü futbolcu Demba Ba maça ilk 11'de başladı

Torku Konyaspor-Beşiktaş maçından notlar
Torku Konyaspor-Beşiktaş maçından notlar
GİRİŞ 28.12.2014 19:31 GÜNCELLEME 28.12.2014 19:31

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta, sakatlığı düzelen Senegalli golcü futbolcu Demba Ba forvette görev yaptı.

Süper ligin 15. haftasını 16 puanla 12. sırada geçen Torku Konyaspor, liderlik yarışında yara almak istemeyen Beşiktaş'ı Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk etti.

Bu karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmayan Torku Konyaspor ve Beşiktaş taraftarı, stadın tamamına yakınını doldurdu.

Demba Ba ilk 11'de

Sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle sıkıntılı bir dönem geçiren Beşiktaş, Torku Konyaspor maçını da bazı oyuncularından yoksun çıktı.

Siyah-beyazlılarda sakat futbolcular Mustafa Pektemek, Necip Uysal ve Tomas Sivok kadroda yer almadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçına göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Kerim Frei'nin yerine Gökhan Töre, Cenk Tosun'un yerine ise sakatlığı geçen Demba Ba ilk 11'de görev aldı.

Derbi öncesi 4 oyuncu sarı kart sınırında

Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray ile karşılaşacak Beşiktaş'ta, Torku Konyaspor maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Demba Ba, Oğuzhan Özyakup, Tolga Zengin ve Serdar Kurtuluş, bu maçta sarı kart görmeleri durumunda Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek.

Torku Konyaspor 8 maçtır kazanamıyor

Torku Konyaspor son 8 lig randevusunda Beşiktaş'ı yenemedi.

Beşiktaş karşısında son galibiyetini 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında evinde 2-1'lik skorla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 8 lig maçından 4'ünü kaybetti, 4'ünde berabere kaldı.

İki takım arasındaki 26 lig maçından Torku Konyaspor 10'unda gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 3'ünde gol yollarında suskun kaldı.

Ev sahibi ekipte revizyon

Son maçlarda aldığı kötü sonuçlardan sonra kadroda revizyona giden yeşil-beyazlılarda ise Alexander Hleb'in yanı sıra, Dimitar Rangelov, Tolga Ünlü, Jagos Vukovic ve Özgür Özkaya 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Torku Konyaspor evindeki Galatasaray maçından 2 değişiklikle sahaya çıktı. Hleb'in yerine Mehmet Güven, Rangelov'un yerine de Djalma ilk 11'de şans buldu.

Orman, Aksaray Beşiktaşlılar Derneğini açtı

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Aksaray Beşiktaşlılar Derneği'nin açılışına katıldı. Orman, burada taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: AA