Gençlerin ilgisi üzerine ikinci gençlik merkezi açılıyor

Türkiye'de 17 bin 52 gençle en fazla üyeye sahip Aksaray Gençlik Merkezi'ne gençlerin yoğun ilgisi üzerine, ilde ikinci gençlik merkezinin açılması kararı alındı

Gençlerin ilgisi üzerine ikinci gençlik merkezi açılıyor
Gençlerin ilgisi üzerine ikinci gençlik merkezi açılıyor
GİRİŞ 28.12.2014 10:30 GÜNCELLEME 28.12.2014 10:30

Türkiye'de 17 bin 52 gençle en fazla üyeye sahip olan Aksaray Gençlik Merkezi, ihtiyacı karşılamada zorlanınca ilde ikinci gençlik merkezinin açılması kararı alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Türkiye'deki 182 gençlik merkezi arasında yaptığı değerlendirmede, üye sayısı, faaliyet, katılım ve sosyal medya kullanımı kriterlerine göre Aksaray Gençlik Merkezi, kasım ayının gençlik merkezi seçildi.

Gençlik merkezine yoğun ilgiden dolayı üye olmak isteyen gençler yedek listeye yazılmak zorunda kalıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray Gençlik Merkezi'nin 17 bin 52 üyesi, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel çalışmalarıyla ayın gençlik merkezi seçildiğini söyledi.

Bu başarıda, gençlik liderlerinin gayreti ve ailelerin yönlendirmesinin etkili olduğunu anlatan Alkan, "Gayretli çalışmalarımız sonucu gençlik merkezimize ilgi giderek artıyor" dedi.

Alkan, ilde daha çok gence ulaşmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Üye ve faaliyet sayısı olarak Aksarayımızın, büyükşehirler dahil bütün illeri geride bırakmış olması elbette bize gurur veriyor. Gençlerin bu ilgisinin artarak devam etmesini istiyoruz. Kentimize ikinci gençlik merkezi açılacak. Belki üçüncüsüne ihtiyacımız olacak. Arkadaşlarımızdan bu sinerji ve başarıyı devam ettirmelerini istiyoruz. Her ay yaklaşık 100'ün üzerinde faaliyetimiz oluyor. Üniversitenin kayıt döneminde 2 binden fazla üye yaptık. Bakanlığımızın yürüttüğü projeler var. Gençlik kamplarımız ve kültürel projemiz var. Gençlerimiz fırsat buldukça gençlik merkezine koşuyor."

Gelişmede en belirleyici unsur gençlik

Bakanlık olarak, ülkedeki tüm gençler ve çocuklara ulaşmak istediklerine dikkat çeken Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkelerin gelişmesinde en belirleyici unsur gençliktir. Bu genç nüfusun bilim, kültür ve sağlık açısından iyi yetişmiş olması, o ülkenin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımızın önem verdiği konulardan birisi de gençliğin mükemmel şekilde yetişmesidir. Türkiye'nin genç nüfusunun daha kaliteli yetişmesi, ülkemizin gücüne güç katacak. Bakanlığımız, sadece fikir üretmiyor, yatırımlar yaparak gençlere imkanlar oluşturuyor ki kaliteli bir genç nesil oluşsun."

KAYNAK: AA