Fenerbahçe ligde 4'te 4 yaptı

Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenen sarı-lacivertliler, ligde üst üste çıktığı 4. maçtan da galibiyetle ayrıldı

Fenerbahçe ligde 4'te 4 yaptı
Fenerbahçe ligde 4'te 4 yaptı
GİRİŞ 27.12.2014 21:20 GÜNCELLEME 27.12.2014 21:20

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenen Fenerbahçe, ligde üst üste çıktığı 4. maçı da galibiyetle tamamladı.

Süper Lig'de son puan kaybını 11. haftada iç sahada Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalarak yaşayan sarı-lacivertli takım, ardından 4 maçta da kazanarak toplam 12 puan elde etti.

Ligin 12. haftasında deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0, 13. haftasında Kadıköy'de Sivasspor'u 4-1 ve 14. haftasında deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 1-0'lık skorlarla geçen "Sarı Kanaryalar", seyircisi önünde Mersin İdmanyurdu karşısında da 3 puanı aldı.

Maç fazlasıyla lider

Süper Lig'de 10. galibiyetini elde eden Fenerbahçe, 15. hafta mücadeleleri devam ederken, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Puanını 33'e yükselten sarı-lacivertliler, 15. haftadaki maçını yarın oynayacak olan ve haftaya lider giren 32 puanlı Beşiktaş'ı geçerek lider oldu.

Fenerbahçe'nin ligin 15 haftalık bölümünde 10 galibiyetinin yanı sıra 3 beraberliği, 2 de yenilgisi bulunuyor.

Bu arada, haftaya 21 puanla giren Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe karşısında bu sezon 6. yenilgisini yaşadı. Akdeniz temsilcisinin 6 galibiyeti, 3 de beraberliği bulunuyor.

Diego penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın 83. dakikasında Diego'nun ceza alanı içinde yerde kaldığı pozisyonda kazanılan penaltı atışını, Brezilyalı futbolcu 84. dakikada gole çeviremedi.

Senegalli forvet Sow'un penaltı atışını kullanmadan önce Diego ile girdiği diyalog dikkati çekerken, kaleci Volkan Demirel de rakip ceza alanına kadar gelerek Sow'a bir şeyler söyledi.

Diego, Süper Lig'de ilk kez kullandığı penaltı atışından yararlanamadı. Brezilyalı futbolcunun sarı-lacivertli formayla Ziraat Türkiye Kupası'nda Altınordu'ya attığı bir golü bulunuyor.

Sarı-lacivertli taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla Diego'ya moral vermeye çalıştı.

Mehmet Topal ilk golünü attı

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, 2014-2015 sezonunda ligde ilk golünü attı.

Sarı-lacivertli takımı 32. dakikadaki golüyle Mersin İdmanyurdu karşısında 1-0 öne geçiren Mehmet, Süper Lig kariyerinde 7'si Fenerbahçe'de olmak üzere, 9. golünü kaydetti.

Sow önemli gol fırsatlarını değerlendiremedi

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Sow, Mersin İdmanyurdu maçında önemli gol fırsatlarından yararlanamadı.

Sarı-lacivertlilerin 6 golle ligde en skorer oyuncusu Sow'un değerlendiremediği iki pozisyon ön plana çıktı. Senegalli futbolcu, ilk yarıda 41. dakikada kaleci Mihaylov'un ceza alanı dışına kadar çıkmasının ardından bulduğu önemli fırsatta topa yavaş vurunca, Mersin İdmanyurdu savunması tehlikeyi önledi.

Sow, 60. dakikada Diego'nun rakip ceza alanına ortasında, savunmadan seken topla önemli bir fırsat yakaladı. Topu göğsüyle kontrol eden oyuncunun, yere düşerken yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanında az farkla auta çıktı.

Mersin ekibinde Serkan Balcı cezalı

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Serkan Balcı, Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Ligde 4. sarı kartını alan Serkan, 16. haftada Gençlerbirliği ile yapacakları maçta forma giyemeyecek.

Mersin İdmanyurdu'nun galibiyet hasreti

Mersin İdmanyurdu'nun Fenerbahçe karşısındaki galibiyet hasreti sürüyor.

Fenerbahçe karşısında ligdeki tek galibiyetini, 1968-69 sezonunda İstanbul'da yapılan maçta 1-0'lık skorla alan Mersin ekibi, daha sonra sarı-lacivertli takımla yaptığı 23 maçta da galibiyet elde edemedi.

İki takım arasındaki 27 maçta Fenerbahçe'nin 15, Mersin İdmanyurdu'nun 1 galibiyeti bulunuyor. 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

KAYNAK: AA