Maçın ardından

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Kafkas: - "Biraz acele gittik ve telaşlı oynadık. Bu da basit pas hataları yaptırınca bize pahalıya mal oldu"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 27.12.2014 16:42 GÜNCELLEME 27.12.2014 16:42

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 1-0 kaybettikleri Balıkesirspor maçına ilişkin, "Biraz acele gittik ve telaşlı oynadık. Bu da basit pas hataları yaptırınca bize pahalıya mal oldu" dedi.

Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında çok pozisyona girdiklerini ve çok korner kullandıklarını söyledi.

Maçta "atamayana atarlar" kuralının geçerli olduğunu belirten Kafkas, "Son dakika yediğimiz golle 1-0 mağlup olduk. Balıkesirspor'u tebrik ediyorum. Maçla ilgili aslında söylenecek çok fazla durum yok. Biraz acele gittik ve telaşlı oynadık. Bu da basit pas hataları yaptırınca bize pahalıya mal oldu. Bir gol bulmuş olsaydık, çok daha farklı olabilirdi. Balıkesirspor'un oyun stratejisi belli. İyi oynamak yetmiyor, sonuç önemli" ifadesini kullandı.

Kafkas, ofsayt gerekçesiyle gol pozisyonunun geçersiz sayılmasına ilişkin soruyu, "Söylemek veya konuşmakla bir yere varılmıyor. Bu sene maalesef herkeste anormal hatalar oluyor. 'Nizami gol' diyorsunuz, yapacak bir şey yok. Söylemek çare olmuyor" diyerek cevapladı.

Ligin ilk devresini 15 puanla bitirme hedefi hatırlatılan Kafkas, "15 puanın altına düşmemek gerekiyordu. İki maçımız var. Puan almalıyız. Sıkıntılı olan, bizim için alt grupta kaldık. Küme düşmeme mücadelesi vereceğiz. Aslında bugün maçı kazansaydık, başka bir şey konuşacaktık. Sivasspor maçına kazanmak için gideceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Balıkesirspor cephesi

Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş de sözlerine ev sahibi takımın futbolcularını kutlayarak başladı.

Maçın ilk yarısında kendilerine kurulan baskıdan kurtulmak için uğraştıklarını anlatan Özdeş, "İkinci yarının başında yine Karabük takımı baskılı başladı. Daha sonra top tutarak biraz ileri gitmeyi başardık. Önemli bir galibiyet bizim için. Geçen hafta aldığımız galibiyetle bir adım atmıştık alt sıralardan kurtulmak için. Şimdi büyük bir adım attık. Bugün itibarıyla iki takımı altımıza aldık ama sezon sonuna kadar bu atmosferi yaşayacağız. Alt sıralar böyle yerlerdir" diye konuştu.

Özdeş, bu sezon deplasmanda ilk defa kazandıklarını, ikinci yarıya Trabzonspor maçından da galip gelerek hazırlanmak istediklerini kaydetti.

Maçın ikinci yarısına 10 kişi başladıklarının anımsatılması üzerine Özdeş, şunları belirtti:

"Doğrudur. Maçın hakemi sanırım süreye baktı. 1 dakika sonra başlattı. Hasan Hatipoğlu'nun ayağında ciddi problem vardı. Doktorumuz da onun 5-10 dakika oynayarak kontrol etmesini söyledi. Bandaj yapıldı. Ciddi bir problemi vardı. Tedavisi yapıldı. Maçın hakemi de oyunu hemen başlattı. Oyuncumuz da 1 dakika sonra oyuna dahil oldu. 5 dakika sonra da oyundan çıktı. Bugün en etkili iki oyuncumu sakatlığından dolayı değiştirmek zorunda kalmak hamle gücümüzü zayıflattı. Yani sakatlıktan dolayı oldu."

KAYNAK: AA