Maçın ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: "Zeminin kötü olması iyi oyuna engel oldu"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 27.12.2014 00:32 GÜNCELLEME 27.12.2014 00:32

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldıkları maçta, zeminin iyi futbol oynamalarını engellediğini söyledi.

Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, uzun süre önde götürdükleri karşılaşmayı galibiyetle tamamlayamadıkları için üzgün olduklarını ifade etti.

Maçın kötü bir zeminde oynandığına dikkati çeken Hamzaoğlu, "Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak bugün çok sayıda pozisyon üretemedik. Pas yapan, oynamaya çalışan bir takımız. Zeminin kötü olması iyi oyuna engel oldu. İyi zeminde daha iyi oynarız. Gençlerbirliği oynatmamaya çalışan koşan bir takım, zemin onlara eşlik etti" dedi.

Hamzaoğlu, cezalı ve sakat futbolcuların eksikliğini hissettiklerini belirterek, "Ama onların yerine oynayan arkadaşlarımızın emeklerini gözardı edemem. Ellerinden geleni yaptılar. Ligin sonu yaklaştıkça çok daha zorlu maçlar geçecek. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler için her şey olumlu gidiyor. Sadece bir maçta galip gelemedik, bizim yolumuz belli" diye konuştu.

Özeleştiri de yapan Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki Umut Bulut ve Burak Yılmaz'dan birini daha erken çıkarıp, orta sahayı güçlendirebilirdim. Belki bunda biraz geç kalmış olabilirim. 'Fakat olası duran bir toptan gol yemeyelim' düşüncesi beni geç bırakmış olabilir. Ama onu yapsaydık belki o zaman kaybedebilirdik. Hamit Altıntop'u da değiştirebilirdim ancak topu saklamasına ihtiyacımız vardı. Hamit'in tecrübesinden, atacağı paslardan faydalanmak istedik. Hamit'in bugünkü performansından memnunum."

Hamzaoğlu, "Sneijder ile aranızda herhangi bir sorun var mı" sorusuna ise "Sneijder ile hiçbir sorunumuz yok. Ayağında ödemden dolayı şişme oldu. Tedavi amaçlı dinlendirilmesi gerekiyordu. Hiçbir oyuncumuzla sorunumuz yok. Sadece koruma amaçlı bugün kendisini dinlendirdik. Chedjou'nun da aynı şekilde dizinde problem vardı" yanıtını verdi.

- Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy ise Galatasaray'ın golün dışında ciddi bir pozisyon üretemediğini savunarak, "İki puanı biz kaybettik" dedi.

Galatasaray'a karşı akılcı oynadıklarını anlatan Şensoy, şunları kaydetti:

"Sürekli oyun inisiyatifini elimizde tutarak gol pozisyonları aradık ve bulduk. Maçta hiç şüpheye düşmedik. Sahada beraberliğe razı olmayan bir Gençlerbirliği vardı. Burak'ın son dakikalardaki kafa vuruşu dışında rakibimi, ikinci yarı önemli bir pozisyon yakalamadı. Tek üzüldüğüm şey; iyi bir çıkış yakalamışken devre arasına bir maç kaldı. Ligin devam etmesini isterdik."

Zemin problemine de değinen Şensoy, "Ligimizde çoğu sahada aynı sorunla karşılaşıyoruz. Kaliteli futbol istiyorsak, zeminin de uluslararası standartlarda olması gerekiyor. Barcelona da bu sahalarda oynasa aynı kaliteyi gösteremez. Yetkililer bu sorunu çözmeli" değerlendirmesinde bulundu.

Şensoy, ligdeki hedeflerinin sorulması üzerine, "Geçen sezon Hacettepespor'da oynayan çok sayıda futbolcuyu 24 kişilik kadroya monte ettik. Hem gençleri yetiştirip, hem de önemli hedef koymak hayalci olur. Yavaş yavaş hedefimizde revizyon yapmalıyız. Yönetimle konuşup, çıtayı yükseltebiliriz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA