Maçın ardından

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdülrahim Albayrak: "Ankara'da Gençlerbirliği'nden beraberlik, deplasmanda 1 puan, problem olduğunu düşünmüyorum"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 27.12.2014 00:29 GÜNCELLEME 27.12.2014 00:29

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, "Ankara'da Gençlerbirliği'nden beraberlik, deplasmanda 1 puan, problem olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Albayrak, 1-1 sona eren Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamada, karşılaşma öncesi zemininin durumundan endişe duyduklarını ifade ettiğini belirterek, "Gerçekten de kötüydü. Yapacak bir şey yok. Ankara'da Gençlerbirliği'nden 1 puan, beraberlik, deplasmanda 1 puan, problem olduğunu düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

Yabancı futbolcuların sakatlık ya da ceza nedeniyle karşılaşmada forma giyememesine ilişkin, Albayrak, "Pandev de son anda sakatlandı. Futbolcumuz baldırından sakatlandı. Evet eksiklerimiz vardı ama oynayan arkadaşlarımız da görevlerini layıkıyla yaptı. Bunlar olabilir, daha uzun bir yoldayız. Ben arkadaşlardan memnunum" diye konuştu.

Sezonun 16. haftasında Beşiktaş ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını kaydeden Albayrak, derbilerin "havasının" başka olduğunu, yarından itibaren bu karşılaşmanın hazırlıklarına başlayarak, tamamen Beşiktaş maçına odaklanacaklarını söyledi.

Albayrak, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın sarı-kırmızı kafileyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmemesine ilişkin soruya şu, yanıtı verdi:

"Dün akşam geç saatlerde cumhurbaşkanımızla görüştüm. O saatlerde başkanımıza ulaşamadım. Sabah ulaştığımızda da artık geç olmuştu. Yönetim kurulu olarak Cumhurbaşkanımız bizi davet edecek, biz tekrar geleceğiz. Bugün başbakanımızla da görüştüm. Cumhurbaşkanımızın davetinden sonra da sayın Başbakanı ziyarete gideceğiz. Bunlarda bir problem yok. Peşpeşe hem cumhurbaşkanımıza yönetim kurulu olarak gideceğiz, hem de sayın başbakanımızı ziyaret edeceğiz."

Albayrak, tribün kapatma cezasına rağmen sarı-kırmızılı taraftarların maçı izlemesine ilişkin, "Demek ki Galatasaray taraftarı her yerde vardır. Allah hepsinden razı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst ise bir puan aldıkları maçta pozisyon bulduklarını ancak Gençlerbirliği'nin de tehlike yarattığını belirtti.

Gençlerbirliği'nin zor bir deplasman olduğunu ve 1 puan aldıklarını ifade eden Dürüst, mühim olanın sezonu sonunu lider tamamlamak olduğunu ifade etti.

Beşiktaş ile Olimpiyat Stadı'nda oynayacakları maçın güzel bir karşılaşma olacağını dile getiren Dürüst, "Sonuçta Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşılaşmaları hep güzel olmuştur. Beşiktaş'ın da bizim de amacımız kazanmak olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA