İşte 2014 yılında spora veda eden yıldızlar

2014 yılında birçok başarılı ve popüler sporcu spor hayatını sonlandırdı. İşte o isimlerden öne çıkanları..

İşte 2014 yılında spora veda eden yıldızlar
İşte 2014 yılında spora veda eden yıldızlar
GİRİŞ 26.12.2014 14:04 GÜNCELLEME 26.12.2014 17:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Spor dünyasında efsaneler arasına giren ve önemli işlere imza atan isimlerden bazıları 2014 yılında aktif spor hayatlarına veda ettiler. Her ne kadar takipçileri ve izleyenlerini üzseler de izlettikleri ve yaşattıkları coşkular için onlara teşekkür ediyoruz.

15. Jason Collins (basketbol)

Belki sporculuk kariyeri efsane denilecek düzeyde olmadı hiçbir zaman, ancak 2013 yılı için eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra NBA’de Brooklyn Nets forması giyen Collins, Amerikan profesyonel liglerinden birinde açıkça eşcinsel olduğunu ifşa ettikten sonra mücadele eden ilk sporcu oldu. Bu sezon kendisine takım bulamayınca da 35 yaşında emekli olmayı tercih etti.

14. Andy Schleck (bisiklet)

Kardeşi Franck ile birlikte Avrupa’nın küçük ülkesi Lüksemburg’un yetiştirdiği en büyük sporcu diyebileceğimiz Andy Schleck, 2010 yılında Frans Bisiklet Turu’nu kazanmıştı. Bu büyük başarıdan sonra Schleck, sonu gelmeyen sakatlıklarla mücadele etmek zorunda kaldı ve henüz 29 yaşında hüzünlü bir basın toplantısıyla spora nokta koyduğunu açıkladı.

13. Landon Donovan (futbol)

Futbol geleneğiyle çok fazla tanınmayan ABD’nin en büyük golcüsü Landon Donovan da bu yıl kariyerini noktalayanlardan. Avrupa’da kısa süreli maceraları başarıya ulaşmayan Donovan, en çok LA Galaxy’de geçirdiği 10 sezonla hatırlanacak. Donovan 157 kez giydiği ABD ulusal takımı formasıyla 57 gol kaydetmişti.

12. Becky Hammon (basketbol)

Kadın basketbolunun 2000’li yıllardaki en büyük yıldızlarından olan Becky Hammon, bu sezon sonunda profesyonel yaşamını bitirirken WNBA’in en iyi oyun kurucularından biri olarak adını tarihe kazımıştı bile. Rusya milli takımında oynamayı seçmesi çok tartışılsa da, ne kadar büyük bir oyun zekasına sahip olduğu, basketbolu bırakır bırakmaz son NBA şampiyonu San Antonio Spurs’te asistan koçluk görevine getirilmesinden anlaşılabilir…

11. Ömer Onan (basketbol)

Sadece performansıyla değil, çalışkanlığıyla da her zaman takdir gören milli basketbolcu Ömer Onan kariyerini noktalar noktalamaz, son 8 yıldır formasını giydiği Fenerbahçe Ülker’in idari menajeri oldu. Aynı zamanda uzun yıllar terlettiği 7 numaralı forması da kulüp tarafından emekli edildi.

10. Harry Kewell (futbol)

Olanca kariyerine rağmen mütevazı karakteriyle sadece Galatasaraylılar’ın değil, tüm Türk futbolseverlerin gönlünü kazanan Harry Kewell da kariyerini ülkesinde  Melbourne Heart takımıyla bitirdi. 3 sezon oynadığı Galatasaray’da ise Bordeaux’ya attığı gibi birçok unutulmaz anı bıraktı.

9. Javier Zanetti (futbol)

Tam 19 yıl İtalyan devi Inter’in formasını giydi Javier Zanetti. İstikrarı her zaman takdir topladı, hem Arjantin milli takımının, hem de Inter’in açık ara en çok forma giyen oyuncusu oldu. Ve bu çok uzun kariyeri sona ererken, ondan hala devam etmesini isteyen birçok taraftarın duygularına, sahaya atlayan bu genç tercüman olmuştu.

8. Clerance Seedorf (futbol)

Avrupa futbolunun unutulmaz isimlerinden Hollandalı Seedorf da bu yıl veda edenlerden… Şampiyonlar Ligi’ni tam 3 farklı takımla kazanma başarısını henüz tekrar edebilen çıkmadı. Hep büyük takımlarda oynadı ve performansıyla izleyenleri hep büyüledi. Ama en çok Milan’da geçirdiği 10 yıl ve burada yaşadığı iki ŞL şampiyonluğuyla akıllarda kalacak.

7. Na Li (tenis)

Asya tenisinin yetiştirdiği -kadın erkek ayırt etmeden- tartışmasız en büyük isim Na Li. Kazandığı 2 Grand Slam şampiyonluğu, dünyanın 2 numarasına kadar yükselmesi ve daha birçok başarısı, onun Asya kıtasının teniste en büyük ilham kaynağı olmasını sağladı. Ancak kronik diz sakatlığı, belki 2-3 yıl daha üst seviyede devam edebileceği tenis kariyerini nispeten erken bitirdi ve kendi ülkesinde düzenlenen çok güzel bir törenle spora veda etti.

6. Chauncey Billups (basketbol)

Özellikle Detroit Pistons ve Denver Nuggets’ta geçirdiği yıllarda NBA’in en “clutch”, zor anlarda sorumluluk almaktan çekinmeyen isimlerinden biri olarak ün yapmıştı Billups. Detroit’in 2004’te kazandığı şampiyonlukta çok büyük işler yapmış, final serisinin en iyisi seçilmişti. Kariyerinin son sezonunu da Detroit’te geçiren Billups, arkasında çok büyük basketler bıraktı.

5. Alex De Souza (futbol)

Türk futbolunun unutmayacağı yabancı oyuncuların en başında geliyor Alex. Fenerbahçe taraftarının sevgisi, heykelinin dikilmesine bile neden olmuştu. Kariyerinin sonunu ülkesinde Coritiba formasıyla getirirken, attığı müthiş goller, yaptığı asistler ve liderlik vasıflarıyla Türkiye’de futbolla az ya da çok ilgilenen herkesin takdirini kazanmıştı bile.

4. Šarūnas Jasikevičius (basketbol)

Evet, 2000’li yılların Euroleague efsanesi Saras da kariyerini bitirdi. Avrupa’nın en önemli kulüplerinin formasını terleten, tam 4 kez Euroleague şampiyonluğu yaşayan Saras, NBA’de geçirdiği 2 sezonda kendini gösteremese de Avrupa basketbol tarihine adını silinmemecesine kazıdı. Bıraktıktan sonra Zalgiris’in asistan koçu olan Jasikevicius’un en çok o muhteşem paslarını özleyeceğiz.

3. Carles Puyol (futbol)

Barcelona’nın nispeten başarısız geçirdiği sezonları da, girdiği tüm kulvarları darmadağın ederek şampiyonlukları art arda kazandığı yılları da gördü Puyol, hepsinde başroldeydi. Hem görüntüsü, hem de sahada gösterdiği mücadeleci yapısıyla savaşçılığın ete kemiğe bürünmüş hali gibiydi. Sezon sonunda takımdan ayrılacağını önceden bildirmişti zaten, ama Barça’dan başka bir forma giymesini hiçbir futbolsever yakıştıramazdı. O da efsanesi olduğu kulüpte kramponlarını astı.

2. Ryan Giggs (futbol)

Dile kolay, tam 24 sezon Manchester United’ın profesyonel oyuncusu oldu. Dünyada bir formayla Ryan Giggs kadar özdeşleşmiş başka oyuncu bulmak neredeyse imkansız. ManU formasıyla 672 Premier League maçına çıktı ve 114 gol attı. Tam 13, evet 13 kez lig şampiyonluğu yaşadı. Pasları ve oyun görüşünü söylemeye bile gerek yok. İstikrarı, takıma verdiği güven ve liderliğiyle Giggs, menajerlik kariyerinde de eminiz ki çok başarılı olacaktır.

1. Thierry Henry (futbol)

Hız, teknik, son vuruş becerisi, güç, duran toplarda ustalık… Bir forvette görmek istediğiniz hangi özellik varsa hepsini taşıyan nadir isimlerdendi Henry. Özellikle Wenger’li Arsenal’in altın yıllarında 8 sezonda elde ettiği onca başarı ve attığı akıl dolu goller unutulmayacak cinsten. Ayrıca Fransa ulusal takımının da altın jenerasyonunun bir parçası olarak ülkenin futbol tarihine geçen şampiyonluklarında başrol oyuncusuydu. Mütevazı gol sevinçleri bile kendine özgü olan bu adam, bundan böyle İngiltere’de futbol maçlarında yorumculuk yapacak, ancak izleyen herkese müthiş keyif veren oyun stili hiçbir zaman unutulmayacak.

YORUMLAR 1
  • .... 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay be çocukluğumuzun efsaneleriydi. Zaman çok hızlı geçiyor..
    Cevapla