Güreşte madalya sayısındaki artış yüz güldürdü

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya: "2020 olimpiyatlarına kadar uluslararası yarışmalarda kazandığımız madalya sayısını düzenli olarak artacağız"

Güreşte madalya sayısındaki artış yüz güldürdü
Güreşte madalya sayısındaki artış yüz güldürdü
GİRİŞ 25.12.2014 10:51 GÜNCELLEME 25.12.2014 10:51

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, iki yıl içinde uluslararası yarışmalarda kazandıkları madalya sayısının yüzde 60'ın üzerinde arttığını bildirdi.

Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) istatistikleri baz alınarak oluşturulan sıralamada, yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde serbest ve grekoromen stilde düzenlenen turnuvalarda mücadele eden milli güreşçiler, 52 altın, 75 gümüş ve 149 bronz madalya kazanarak, 276 kez kürsüde yer aldı.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 2012 yılında uluslararası şampiyonalarda 175 madalya kazanıldığını hatırlatarak, başkanlık görevine geldiğinde ilk işinin master planı hazırlamak olduğunu hatırlattı.

Hazırlanan plan çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Günü değil, geleceği kurtarmak adına başlattığımız çalışmaların karşılığını kısa sürede almaya başladık. Geçen yıl üst düzey performans sergileyen sporcularımız, bu yıl 276 madalya kazandı. Uluslararası yarışmalarda kazanılan madalya sayısı yüzde 60'ın üzerinde arttı. Yaptığımız planlar çerçevesinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar bu sayı düzenli olarak artacaktır. 2015 yılında rekorları alt üst etmek için düğmeye bastık."

KAYNAK: AA