Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yaraş: "Yarı maratonu önümüzdeki yıl Dünya Maraton Birliği'nin faaliyet programına aldıracağız"

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'na doğru
GİRİŞ 24.12.2014 11:21 GÜNCELLEME 24.12.2014 11:21

Avrupa Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş, bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek "Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu"nu önümüzdeki yıl Dünya Maraton Birliği'nin faaliyet programına aldıracaklarını bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı zamanda Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Yaraş, il spor müdürü Fazlı Bayram Hadi'yi ziyaret etti.

Yaraş, geçen hafta Gaziantep'te gerçekleştirilen 10 kilometrelik "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kurtuluş Maratonu"nun organizasyonunu üstlendiklerini hatırlatarak, aynı başarılı çalışmayı 4 Ocak'ta "Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"nda da gerçekleştireceklerini kaydetti.

Adana'da 5 yıl önce ilk yarı maratonu başlatan Fazlı Bayram Hadi'ye büyük saygı duyduklarını bildiren Yaraş, şunları kaydetti:

"Ünlü atletler para ödülü büyük olmazsa yarışmak istemiyorlar. Bu kapsamda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katkıları ve sponsorluğu ile şu anda Türkiye'de yarı maratonda 150 bin lira ile en fazla para ödülü dağıtan il Adana oldu. Dünya Maraton Birliği faaliyet programına girmek için yapılan maratona 6 ülkenin sporcularının katılması gerekiyor. Şu anda, Adana'da ki uluslararası yarı maratona ünlü Türk atletlerin yanı sıra Azerbaycan ve Ukrayna başta olmak üzere Kenya, Etiyopya ile Fas'tan önemli sporcular katılacak. Yarı maratonu önümüzdeki yıl Dünya Maraton Birliği'nin faaliyet programına aldıracağız."

Yaraş, Bulgaristan'ın Samokov kentinde gerçekleştirilen Avrupa Kros Şampiyonası'nda önemli dereceler elde eden Ali Kaya, Polat Arıkan, Vedat Günen ve Cihat Ulus gibi atletlerin Adana'da ki yarı maratonda yarışacaklarını ifade ederek, maratonun ana sponsoru Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise Yaraş'ın bilgi ve deneyimlerinden yararlanacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA