Bursaspor taraftarından suç duyurusu

Yeşil-beyazlı ekibin hakkının yendiğini öne süren bir taraftar, TFF ve Bursaspor-Trabzonspor maçının yardımcı hakemi Gençerler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu

Bursaspor taraftarından suç duyurusu
Bursaspor taraftarından suç duyurusu
GİRİŞ 23.12.2014 12:26 GÜNCELLEME 23.12.2014 12:26

Bursasporlu bir taraftar, "yeşil-beyazlı takımın haklarının yendiği" iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Bursaspor-Trabzonspor maçının yardımcı hakemi Serkan Gençerler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yeşil-beyazlı takımın taraftarı Mustafa Çalışkan, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türk futbolunun üzerine adeta karabasan gibi çöken çifte standardın, 3 İstanbul takımına uygulanan ayrıcalığın', zaten yerlerde sürünen futbolu bitirme noktasına getirdiğini" öne sürdü.

"TFF yönetiminin, zor koşullarda Anadolu kulüplerinin alt yapısından yetişen fidanları futboldan soğuttuğunu" iddia eden Çalışkan, "Buna örnek vermek gerekirse Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçının son dakikalarında kafa topuna çıkan Erciyesli oyuncunun sırtı topa dönük olduğu pozisyonda eline çarptığı gerekçesiyle 20 saniye sonra penaltı veren hakemlerin katlettiği Türk futbolundan bahsediyoruz" dedi.

Çalışkan, "Anadolu'ya umutlar serpiştiren, çığır açan Bursaspor'a Ziraat Türkiye Kupası'nda Karagümrük ile saat 12.00'de maç oynattıran zihniyetin art niyetli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını" ileri sürerek, teknik direktör Şenol Güneş'in feryat etmesine, "suni çimi olan stata maç veriyorlar" demesine rağmen kimsenin kulak asmadığını, bu maçta yeşil-beyazlı takımdan 4 futbolcunun sakatlandığını söyledi.

Bursaspor'un yalnız bırakıldığını savunan Çalışkan, "yeşil-beyazlı takımın puanlarının eline düdük verilen kişiler tarafından gasbedildiğini, umutlarının çalındığını" öne sürdü.

Bu süreçte Bursaspor taraftarlarının psikolojisinin bozulduğunu iddia eden Çalışkan, "Son olarak Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Bursa'da oynanan Trabzonspor maçının yan hakemi Serkan Gençerler, maçın 43. dakikasında Fernandao'nun attığı nizami golü tüm dünyanın gözü önünde skandal bir kararla iptal etmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır" diye konuştu.

Çalışkan, daha sonra adliyeye girerek, "Bursaspor'un haklarının yendiği" iddiasıyla TFF ve hakem Serkan Gençerler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KAYNAK: AA