Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği kuruldu

Dernek Başkanı Levent: - "Derneğimiz, Türk sporunun marka değerini korumayı, sürdürülebilirliğini sağlamayı, sporda şiddet ve dopingle mücadele etmeyi amaçlıyor"

Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği kuruldu
Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği kuruldu
GİRİŞ 22.12.2014 18:38 GÜNCELLEME 22.12.2014 18:38

Türk sporunun marka değerini korumayı, fair-play ruhunu kitlelere benimsetmeyi, sporda şiddet ve dopingle mücadele etmeyi amaçlayan Ebedi Dostluk Ezeli Rekabet Derneği (EDER) kuruldu.

Taksim The Green Park Otel'de derneğin tanıtımı için düzenlenen toplantıya, dernek başkanı Cihan Levent, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Levent, toplantıda yaptığı konuşmada, derneğin amacı, misyonu, vizyonu ve gerçekleştireceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Sporseverlerin doğru bilgilendirilmesi ve taraftar kitleleri arasında dostluğun pekiştirilmesinin en önemli hedefleri olduğunu anlatan Levent, "Türk sporunun marka değerini korumayı, sürdürülebilirliğini sağlamayı, fair-play ruhunu kitlelere benimsetmeyi, sporda şiddet ve doping ile mücadele etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Levent, "EDER, spor sektörünün arz-talep dengesini yeniden yapılandırmayı amaçlayan, tabandan gelen bir birlik hareketidir. Misyonumuz; spor sektörü ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek, sektörel ve toplumsal uzlaşma zemini hazırlamaktır. Vizyonumuz ise gençlere olimpik ruhu aşılamak, sporda önemli olanın kazanmak değil, icra ve katılımcılık olduğunu kitlelere anlatmak ve sporseverler arasında dostluk bağı oluşturmak" diye konuştu.

İlk proje Güneydoğu Anadolu'da ücretsiz spor okulları

İşe gençlerle başlamayı planlayan derneğin ilk projesinin, Güneydoğu Anadolu'da çeşitli branşlarda ücretsiz spor okulları açmak olduğu belirtildi.

Muş ve Bitlis Valilikleri tarafından onay verilen proje çerçevesinde, derneğin iki ilde futbol, hentbol ve yüzme okulları açmak için çalışmalara başladığı aktarıldı.

KAYNAK: AA