"Dişi Atmacalar" ilk yarıdan memnun

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden Ardeşen Gençlik Spor Kulübü'nde, ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamlamanın sevinci yaşanıyor

"Dişi Atmacalar" ilk yarıdan memnun
"Dişi Atmacalar" ilk yarıdan memnun
GİRİŞ 22.12.2014 11:59 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:59

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü'nde, ligin ilk yarısını ikinci sırada tamamlamanın sevinci yaşanıyor.

Ligin ilk yarısında oynadığı dokuz maçta 8 galibiyet, 1 mağlubiyet alan ve 16 puan toplamayı başaran Karadeniz ekibi, Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin ardından ligi ikinci sırada tamamladı. "Dişi Atmacalar", attığı 300 gole karşılık kalesinde 233 gol gördü.

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Hikmet Vurgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lige talihsiz sakatlıklarla başladıklarını, Olga ve Jelena Pirsl'den sakatlıkları nedeniyle uzun süre yararlanamadıklarını belirtti. Vurgun, Nikçeviç ve Berna Zor'un da dönem dönem sakatlığı nedeniyle fedakarlık yaparak oynamak zorunda kaldıklarını anlattı.

Her şeye rağmen ligde ikinci sırada bulunmalarının sevindirici olduğunu dile getiren Vurgun, "Ligde sadece lider Ankara Yenimahalle Belediyesi'ne kaybettik. Yaşanan olumsuzluklara rağmen iyi sonuçlar elde ettik. Ligin ilk yarısında istikrarlı bir grafik çizdik, ikinci yarıda da çıkışımızı sürdürüp liderliğe yükselmek istiyoruz" dedi.

Avrupa Challenge Kupası'nda da her şeye rağmen 4. tura yükselme başarısı gösterdiklerini kaydeden Vurgun, şöyle konuştu:

"Ligi ve Avrupa kupasını birlikte götürmeye çalışıyoruz. Ocak ayında Türkiye Kupası maçlarını Ankara'da oynayacağız. Bu zorlu fikstürü kaldıracak güce sahibiz. Sakat oyuncularımızın aramıza katılmasıyla daha da güçleneceğiz. Hedefimiz üç kulvarda da en üst noktaya ulaşmak. Takım bütünlüğünü sağlayarak Rize'ye kupa getirmek istiyoruz."

KAYNAK: AA