Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yöneticisi Dürüst:

"İki defa geriye düşmemize rağmen maçı galip bitirdik. Genelde Mersin İdmanyurdu ile burada oynadığımız maçlar heyecanlı geçiyor. Bu da o maçlardan biriydi"

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yöneticisi Dürüst:
Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yöneticisi Dürüst:
GİRİŞ 20.12.2014 23:20 GÜNCELLEME 20.12.2014 23:20

Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig'de iki kez geriye düştükleri maçta Mersin İdmanyurdu karşısında elde ettikleri galibiyetin önemli olduğunu söyledi.

Dürüst, Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada "Genelde Mersin İdmanyurdu ile burada oynadığımız maçlar heyecanlı geçiyor. Bu da o maçlardan biriydi. Geçmişte de zor da olsa kazanmıştık. İkinci yarıda oynamamız gerektiği gibi oynadık, yapmamız gerekeni yaptık ve galip ayrıldık. İlk yarıda verilen ve verilmeyen penaltılar takımın konsantrasyonunu da bozdu. Ancak mühim olan 90 dakika sonunda galip gelmek. En mühimi de ligin sonunda farklı bitirmek" diye konuştu.

Bu sezon hakemlerin penaltı kararlarının çok konuşulduğunu aktaran Dürüst, "Demek ki hücum futbolu oluyor. Ben bardağın dolu tarafına bakıyorum. Demek ki herkes ceza sahasına giriyor ki penaltı pozisyonu oluyor. Hakemlerin daha dikkatli olması gerekiyor. Zaman zaman baskıyla hata yapılabiliyor" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de dün oynanan Fenerbahçe-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sarı-lacivertli takımın kazandığı penaltıyı yorumlayan Dürüst, "İki hakem ayrı kararlar verdi. Orada faulü vermedi penaltıyı verdi, burada faul verdi penaltıyı vermedi. Hakemlerin yorumu" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı yönetici, yabancı basında transfer olacağı iddialarına yer verilen Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in takımda kalacağını vurgulayarak, "Sneijder ile ilgili ocak ayında bir gelişme olmayacak. Oyuncumuzla mukavelemiz var. Biz şampiyonluğu hedefliyoruz. Bütün oyuncularımızla devam etmek istiyoruz. Bir problem de gözükmüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ali Dürüst, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) yaşanan değişikliğin sorulması üzerine, "Bu değişiklik inşallah iyi yansır. MHK'nın başındaki kişinin hatasından olmuyor. Futbol hatalar oyunu. Nasıl futbolcu gol kaçırınca isyan ediliyor. Hakemler de hata yapınca aynı durum oluyor. Ben bu hataların ardında hiçbir zaman art niyet aramadım ama biraz daha konsantre olmaları gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Semih Kaya geceyi hastanede geçirecek

Maçın ilk yarısında yaşadığı sakatlığın ardından hastaneye kaldırılan Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya'nın geceyi hastanede geçireceği bildirildi.

Başına top çarpması sonucu geçici hafıza kaybı yaşayan sarı-kırmızılı futbolcunun, çekilen tomografisinin ardından durumunun iyi olduğu, bu gece kontrol altında tutulacağı kaydedildi.

Albayrak'ın dişleri döküldü

Bu arada, maç sırasında Galatasaray'ın attığı 3. golden sonra heyecanı nedeniyle dişlerinde sorun yaşayan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak için stada doktor çağrıldı.

Heyecandan sıktığı dişleri dökülen Albayrak için Türk Telekom Arena'ya doktor getirildi. Protez diş kullanan Albayrak, soyunma odasında yapılan ilk müdahalenin ardından stattan ayrıldı. Galatasaraylı yöneticinin stattan ayrılırken eliyle ağzını kapattığı ve konuşamadığı görüldü.

KAYNAK: AA