Maçın ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: - "Oyuncularım sonuna kadar mücadeleyi bırakmadılar, kazanma azminden asla vazgeçmediler ve bunu da başardılar"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 20.12.2014 23:15 GÜNCELLEME 20.12.2014 23:15

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yendikleri maçta, galibiyeti zor elde ettiklerini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hamzaoğlu, çok dirençli ve iyi oynamasını bilen bir takıma karşı mücadele ettiklerini dile getirerek, "Bugün çok kolay bir maç kazandığımızı söyleyemeyeceğim. Biz oynadığımız 4 maçtan sonra biraz düşüş bekliyorduk. Bunu da maçın başında gördük. Maçın başında istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Yaptığımız bireysel hatalarla yenik duruma düştük ama ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Kesinlikle sonuna kadar mücadeleyi bırakmadılar, kazanma azminden asla vazgeçmediler ve bunu da başardılar. Hepsini tebrik ediyorum. Mersin İdmanyurdu'nu da tebrik ediyorum ve bundan sonrası için başarılar diliyorum" diye konuştu.

Futbolcularının büyük bir istek ve keyifle yaptığı antrenmanların yorgunluğa neden olduğunu anlatan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Dünkü antrenmanda da bunu görünce bugün maça biraz yansıyacağını tahmin ettim. Ama çok da önemli değil, bizim kenarda da oyuncularımız hazır bekliyorlar. Bunları telefi edebiliriz diye düşünüyorum. Emre Çolak'ın da ilk yarıdaki yorgunluğu çok doğal. Çünkü uzun bir süre maç temposundan uzak kaldı. Onun da bir maçta düşüş yaşayacağını öngörüyorduk. Bu maça denk geldi. Ben onu da tebrik ediyorum çünkü gücü yettiğince sahada mücadelesini ortaya koydu."

Devre arasında oyuncularına istediklerini aktardığını belirten genç teknik adam, "Hakemle, rakiple kesinlikle oynamamamız gerektiğini, çünkü bunun konsantrasyonumuzu bozacağını konuştuk. İkinci yarıda sadece kazanmaya, maçı çevirmeye odaklandık ve bunda da başarılı olduk. Biz gücümüzün yetmediği şeylere değil, yettiği şeylere, yapabileceğimiz şeylere odaklanmamız gerektiğini söyledik ve bu şekilde ikinci yarıya çıktık" değerlendirmesinde bulundu.

"Hakemlere müsaade etmek lazım"

Hamza Hamzaoğlu, hakemlerin kasıtlı davrandığını düşünmediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mutlaka zaman zaman bizim lehimize ya da aleyhimize karar veriliyor. Biz de sahada bazı pozisyonlarda isyan ediyoruz. O sadece anlık bir tepki çünkü kazanmayı arzuluyoruz. Dolasıyla belki haksız yere de bağırıp çağırdığımız oluyor hakemlerimize. Bizler nasıl hata yapıyorsak, onların da mutlaka hataları olacaktır. Pozisyonları süzmek, anında karar vermek kolay değil. Sadece büyük takımlar kollanıyor diye düşünmüyorum. Belki bazı pozisyonlarda etki altında kalmış olabilirler ama onlar da hatalar yapacaklardır. Onları çok fazla eleştirmeden işlerini doğru yapmalarına müsaade etmek lazım."

Felipe Melo'nun performansıyla ilgili Hamzaoğlu, "Ben Melo'dan memnunum. Diğer oyuncularımdan da memnunum. Hiçbir sıkıntı yok bence" ifadelerini kullandı.

"Terim ile takımla ilgili hiç konuşmadık"

Hamzaoğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Galatasaray'ın durumu hakkında hiç konuşmadıklarını anlatarak, "Fatih hocamla takımla ilgili hiç konuşmadık ama bir şey paylaşmam gerekirse seve seve paylaşırım. Kendisi de bana yardımcı olur. Çok yoğun bir tempoya girdiğimiz için kendisiyle oturup da çok fazla konuşma fırsatı bulamadık. Sadece buraya ilk geldiğimde ziyaretine gittim" diye konuştu.

Semih'in tomografisi çekildi

Hamzaoğlu, ilk yarıda geçirdiği sakatlığın ardından hastaneye götürülen Semih Kaya'nın tomografisinin çekildiğini, ciddi bir sıkıntısının görülmediğini bildirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı futbolcunun durumuyla ilgili, "Semih ile şimdi konuştum. Tomografisi çekilmiş, ciddi bir sıkıntı görünmüyor, şükürler olsun. Küçük bir şuur kaybı oldu o kadar. İnşallah en kısa sürede aramıza dönecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA