FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air

Organizasyonda final yarışlarının ardından erkeklerde Belçikalı Seppe Smits, kadınlarda ise ABD'li Ty Walker birinciliği elde etti

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air
FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air
GİRİŞ 20.12.2014 22:56 GÜNCELLEME 20.12.2014 22:56

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'in İstanbul ayağında erkeklerde Belçikalı Seppe Smits, kadınlarda ise ABD'li Ty Walker birinci oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi'ndeki stadyumda kurulan 42 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğundaki rampada gerçekleştirilen organizasyonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ile TKF Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda sporsever izledi.

22 ülkeden 43 sporcunun katıldığı organizasyonda, finalde erkeklerde 10, kadınlarda da 6 sporcu birincilik için mücadele etti. Final atlayışları sonunda erkeklerde birinciliği Belçikalı Smits elde ederken, İsviçreli Jonas Boesiger ikinci, ABD'li Brandon Davis ise üçüncü oldu.

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air tarihinde ilk defa İstanbul'da yarışan kadınlarda ise ABD'li Walker birinciliği kazanırken, İsviçreli Sina Candrian ikinci, Hollandalı Cheryl Maas ise üçüncü sırada yer aldı.

Final yarışlarının ardından rampa önüne kurulan stantta düzenlenen ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kadınlarda birinciliği kazanan Walker'a ödülünü verdi. Kılıç, birincilik elde eden sporcularla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Ödül töreninin ardından açıklamada bulunan Bakan Kılıç, İstanbul'da son derece güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu tip organizasyonları desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, dünyanın sayılı organizasyonlarının Türkiye'de yapılması için çalışmalarımız devam edecek. Tabii her organizasyon değil. Daha önce de söylemiştik, Türkiye'ye yaraşır, dünyada ses getirecek yarışmalar olacak. Bu da onlardan bir tanesiydi. Snowboardda ilk kez kadın sporcuların da katıldığı Dünya Kupası ayağı İstanbul'da yapılmış oldu. Şu ana kadar kurulmuş olan en yüksek kule, İstanbul'da kurulmuş oldu. Dolayısıyla ben hem İstanbullu hemşehrilerimize hem Türkiyemizdeki ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Bakanlığımız bu tip organizasyonları desteklemeye devam edecek. Hükümet olarak amacımız, dünyada ses getirecek organizasyonları Türkiye'de yapmak. Bu yolda ilerliyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye'de sporumuz bütün dünyaya daha da fazla tanıtılacak."

Yarar: "Organizasyonu başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz"

TKF Başkanı Yarar ise Türkiye'ye ve İstanbul'a yakışır bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "Dünya çapındaki bu büyük organizasyonu başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemize, İstanbul'a yakışır bir Snowboard Dünya Kupası Big Air oldu. Bu başarımız, dünya çapındaki farklı organizasyonların Türkiye'ye gelmesi için anahtar niteliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

Organizasyonun final yarışları, Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde 8 global kanal ve Avrupa'da Eurosport tarafından canlı yayınla milyonlarca kişiye ulaştırıldı. Canlı yayından önce de 2 dakikalık İstanbul tanıtım filmi gösterildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kış sporları direktörü ile program koordinatörünün de organizasyonu takip ettiği bildirildi. IOC yetkililerinin, FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'in olimpik spor olup olmayacağına karar vereceği, ayrıca 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedefleyen Türkiye'nin kış sporlarındaki organizasyonunu değerlendirmeye aldıkları kaydedildi.

Çeşitli etkinlikler yapıldı

FIS Snowboard Dünya Kupası çerçevesinde konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Final yarışları öncesi verilen konserler sporseverlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Organizasyon kapsamında 19-20 Aralık'ta İTÜ Spor Salonu'nda düzenlenen Türkiye'nin ilk kış fuarı Winter Expo ise spordan turizme, tekstilden hızlı tüketime, kış endüstrisinin temsilcilerini buluşturdu.

KAYNAK: AA