Galatasaray galibiyet serisini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu karşısında iki kez geriye düştüğü maçı 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, üst üste 4. galibiyetini elde etti

Galatasaray galibiyet serisini sürdürdü
Galatasaray galibiyet serisini sürdürdü
GİRİŞ 20.12.2014 21:38 GÜNCELLEME 20.12.2014 21:38

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yenen Galatasaray, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın 9. dakikasında Güven Varol'un golüyle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı takım, aynı futbolcunun 18. dakikada ters vuruşla kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. Mersin İdmanyurdu'nda Mitrovic'in 26. dakikada penaltıdan attığı golle tekrar geriye düşen Galatasaray, 55. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltı gölüyle rakibine cevap verdi ve tekrar skoru eşitledi. Sarı-kırmızılı takım, oldukça yüksek tempoda geçen ve iki takımın da çok pozisyon ürettiği karşılaşmadan Umut Bulut'un 79. dakikada attığı golle 3-2 galip ayrıldı.

Süper Lig'de bundan önce Gaziantepspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 2-1 ve Torku Konyaspor'u da 5-0 yenen "Cim Bom", Akdeniz temsilcisi karşısında aldığı 3 puanla galibiyet serisini 4'e çıkardı.

Bu sonuçla puanını 31'e çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Mersin İdmanyurdu ise 21 puanda kaldı.

Sarı-kırmızılı futbolcular, maçın ardından sevinçlerini tribünlerle paylaştı.

Hamzaoğlu ile 6 maçta 24 gol

Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesiyle adeta kimlik değiştiren sarı-kırmızılı ekip, yeni teknik direktörü yönetiminde çıktığı 6 karşılaşmada rakip ağlara 24 gol gönderdi.

Galatasaray, Hamzaoğlu yönetiminde oynadığı Spor Toto süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarından 5 galibiyet alırken, sadece 1 yenilgi yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde çıktığı 16 resmi maçta ise sadece 15 gol atmıştı.

Burak Yılmaz gol sayısını 10'a çıkardı

Galatasaray'da Burak Yılmaz, Mersin İdmanyurdu'na attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

Süper Lig'de bundan önceki üç karşılaşmada da gol atmayı başaran futbolcu, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını da boş geçmedi ve 55. dakikada kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Ligde bu sezon takımının tüm maçlarında da forma giyen Burak Yılmaz, gol krallığı yarışında 11 golle zirvede bulunan Akhisar Belediyesporlu futbolcu Teofanis Gekas'ın ardından ikinci sıraya yer aldı.

Galatasaray, Burak Yılmaz'ın bu sezon gol attığı 8 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Sarı-kırmızılı takıma galibiyet golünü getiren Umut Bulut ise bu sezon ligde 4. kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Semih Kaya, hastaneye kaldırıldı

Karşılaşmanın ilk yarısında suratına top çarpan Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya, hastaneye kaldırıldı.

Maçın 33. dakikasında yüzüne gelen sert top sonrası yerde kalan sarı-kırmızılı futbolcuya, sağlık ekibi önce saha içinde müdahalede bulundu. Ancak yürümekte zorlanan ve kötü görünen Semih Kaya, sedyeyle saha kenarına getirildi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun soyunma odası tüneline kadar giderek durumunu öğrenmek istediği Semih, tedbir amacıyla ambulansla hastaneye götürüldü.

Semih Kaya'nın yerine maçın 35. dakikasında Hakan Balta oyuna dahil oldu.

Penaltı itirazları

Galatasaraylı futbolcular ile teknik heyet, maçın 23, 30 ve 77. dakikalarında penaltı beklentisiyle hakem Fırat Aydınus'a itirazda bulundu.

Sarı-kırmızılı takımın 23. dakikada geliştirdiği atakta Emre Çolak'ın şutunda, top ceza sahasında Servet Çetin'in koluna çarpıp geri dönerken, futbolcular Aydınus'a koşarak pozisyonun penaltı olduğunu öne sürüp itirazda bulundu. Ancak Aydınus'un devam kararı verdiği pozisyon sonrasında Mersin İdmanyurdu penaltı kazandı. Galatasaraylı futbolcu Sneijder, hakemin yanına giderek el işaretleriyle kendi pozisyonlarının da penaltı olduğunu savunarak itirazlarını sürdürdü. Bunun üzerine Fırat Aydınus, Hollandalı futbolcuya sarı kart gösterdi.

Karşılaşmanın 30. dakikasında da Sneijder'in uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top ceza sahasında Serkan Balcı'nın koluna çarpınca Galatasaraylı futbolcular yine penaltı beklentisiyle itiraz etti, ancak hakem devam kararı verdi.

Müsabakanın 77. dakikasında ise meşin yuvarlak, Burak Yılmaz ile hava topuna çıkan Mitrovic'in koluna çarpınca, sarı-kırmızılılar tekrar penaltı beklentisiyle itirazda bulundu. Bu pozisyonda Hamza Hamzaoğlu da saha kenarında maçın dördüncü hakemine itiraz etti.

Hakan Balta mutlak golü önledi

Karşılaşmanın 70. dakikasında hızlı gelişen Mersin İdmanyurdu atağında Hakan Balta, çok önemli pozisyonda gole izin vermedi.

Rakiplerine savunmada tek yakalanan tecrübeli futbolcu, ceza sahasına giren Nakoulma şutunu çekmeden yatarak müdahalede bulundu. Pozisyonun devamında topu alan Güray'ın vuruşunda bir kez daha müdahalede bulunarak meşin yuvarlağı uzaklaştıran Hakan Balta, kalesinde önemli bir tehlikeyi önledi.

Taraftarlardan hakem Aydınus'a tepki

Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmada kararlarını beğenmedikleri hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, geçen sezon Akhisar Belediyespor ile oynanan maçta Felipe Melo'ya küfür ettiği iddia edilen Aydınus'a "Küfür etsene, küfür etsene, Fırat Aydınus küfür etsene" şeklinde tezahüratta bulundu.

Melo cezalı duruma düştü

Mersin İdmanyurdu karşısında sarı kart gören Galatasaraylı fubolcu Felipe Melo, cezalı duruma düştü.

Maçın 44. dakikasında Futacs'a yaptığı faul sonrası hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gören Brezilyalı futbolcu, bu sezon ligde dördüncü kez sarı kart gördü ve ligin 15. haftasındaki Gençlerbirliği maçı öncesi cezalı oldu.

Mersin İdmanyurdu, İstanbul'da yine kazanamadı

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Mersin İdmanyurdu, Galatasaray ile İstanbul'da oynadığı 14. karşılaşmada da galibiyetle tanışamadı.

Sarı-kırmızılı takım, İstanbul'da oynanan maçların 11'ini kazandı, 3 maç da berabere bitti.

İstanbul'daki lig maçlarında Galatasaray 25 gol atarken, Mersin İdmanyurdu rakibine 7 golle cevap verebildi.

Bu arada, Mersin İdmanyurdu'nda sarı kart gören kaleci Nihat Şahin de cezalı duruma düştü. Nihat, 15. haftadaki Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Maçın uzatma bölümünde ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gören Vederson da Fenerbahçe maçında cezalı oldu.

KAYNAK: AA