Futbol: Bundesliga

Werder Bremen’e 2-1 mağlup olan Borussia Dortmund, düşme hattından çıkamadı

Futbol: Bundesliga
Futbol: Bundesliga
GİRİŞ 20.12.2014 19:39 GÜNCELLEME 20.12.2014 19:39

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) oynanan 17. hafta karşılaşmasında Borussia Dortund, deplasmanda Werder Bremen’e 2-1 mağlup oldu.

Weser Stadı’nda oynanan Werder Bremen-Borussia Dortmund karşılaşmasının ilk yarısı Davie Selke’nin 3. dakikada attığı golle ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda Werder Bremen Fin Bartels’in 62. dakikada bulduğu golle skor 2-0 oldu.

Borussia Dortmund 69. dakikada İlkay Gündoğan’ın kullandığı köşe atışından sonra Hummels’in golüyle durumu 2-1 yaptı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve sarı-siyahlı ekip 2-1 mağlup olduğu karşılaşmadan puansız döndü.

Bundesliga’da sezon başında şampiyonluk adayları arasında gösterilen ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da yer aldığı D Grubu’nu lider tamamlayan Borussia Dortmund ligde 10. mağlubiyetini aldı.

İlk yarıda 15 puan toplayarak 17. sıraya gerileyen sarı-siyahlı ekip, düşme hattında bulunuyor. Borussia Dortmund ile 45 puanla lider durumda bulunan Bayern Münih arasınaki puan farkı da 30'a çıktı.

Werder Bremen ise ligde kalma mücadelesinde 3 puan alarak 17 puanla 16. sıraya yükseldi.

Halil Altıntop’un takımı FC Augsburg, sahasında Borussia Mönchengladbach’ı 2-1 yendi.

Borussia Mönchengladbach’ın 3. dakikada Max Kruse’nin golüyle 1-0 öne geçtiği maçta, FC Augsburg’un gollerini 20. dakikada Markus Feulner ve Raul Mercelo Bobadilla kaydetti. Feulner’in attığı golün asisti Halil Altıntop’tan geldi.

FC Augsburg, 27 puanla 6. sıradaki yerini korurken, aynı puana sahip Borussia Mönchengladbach 4. sıraya geriledi.

Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın formasını giydiği Bayer Leverkusen, sahasında Eintracht Frankfurt ile 1-1 berabere kalırken, Schalke 04-Hamburg ve Stuttgart-SC Paderborn karşılaşmaları golsüz tamamlandı.

Bundesliga’da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Schalke 04-Hamburg: 0-0

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt: 1-1

FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach: 2-1

Werder Bremen-Borussia Dortmund: 2-1

Stuttgart-SC Paderborn: 0-0

Ligde bu akşam Wolfsburg-FC Köln, yarın da Hertha Berlin-Hoffenheim ve SC Freiburg-Hannover 96 karşılaşmaları oynanacak.

KAYNAK: AA