Maçın ardından

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy: "Attığımız 7 gol, Gençlerbirliği'nin ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesi"

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 20.12.2014 16:57 GÜNCELLEME 20.12.2014 16:57

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "Hem kupada hem de ligde attığımız 7 gol, Gençlerbirliği'nin ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesi" dedi.

Naci Şensoy, Gençlerbirliği'nin Torku Konyaspor'u 5-0 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, aynı rakibi 3 gün içinde 2 kez mağlup etmenin güçlüğüne dikkati çekerek, "Bunu başararak hem kupada hem de ligde attığımız 7 gol, Gençlerbirliği'nin ne kadar doğru yolda olduğunun göstergesidir. Hem bu başarıları almak, hem puan toplayarak üst sıralara tırmanmak ama aynı paralelde genelde Türk futbolunda yaşanan yetenek kısırlığını düzeltme açısından alt yapıdan oyuncuların verilen şansı çok iyi değerlendirdikleri için teknik kadro olarak çok mutluyuz" diye konuştu.

Taraftarlarının kendilerini destekledikleri sürece onları sevindirmeye devam edeceklerini ifade eden Şensoy, "Az ama öz taraftarımız var. Skoru beklemiyorduk. Hem rakibe karşı ikinci maç zor geçecek diye düşüneceksiniz hem de böyle bir skor bekleyeceksiniz. Bu bir çelişki olurdu" ifadelerini kullandı.

Şensoy, "Gençlerbirliği başkanını ne zaman sahalarda görürüz. Kendisiyle en son ne zaman görüştünüz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Hepimiz dua edeceğiz. Sağlık durumu iyi olduğunda başkanı aramızda her zaman aramızda görmek istiyoruz. Bize ayrı bir sinerji ayrı bir enerji veriyor. İnşallah sağlık durumu eskisi gibi olur. En son dün kulübü ziyaret etti. Sağlığı çok daha iyi. KOAH hastalığı kolay değil ama çok şükür atlatıyor. Onun tecrübelerinden yararlanmamak büyük bir kayıp olur. Onunla sürekli istişare içerisindeyiz."

Torku Konyaspor cephesi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise karşılaşmaya dengeli başladıklarını ancak devrenin son dakikasında gelen golle bu durumun değiştiğini söyledi.

Maçın ikinci yarısında rakibe karşılık vermeye çalıştıklarını ancak "konuştukları ve düşündükleri" her şeyin tersini yaşadıklarını dile getiren Kocaman, şunları kaydetti:

"Gençlerbirliği ikinci yarının tamamında istediğini yapan taraftı. İki haftada 5'er gollü mağlubiyetler sadece Konyaspor adına değil ligde de çok olağan bir durum değil, hem hazmedebilir hem de kolay rastlanır bir durum değil. 7 haftadır Konyaspor'da görev yapmaya çalışıyoruz, ilk 5 haftanın 4 maçında gol yememiş bir takım diğer taraftan sonraki maçta 10 gol yemiş bir takım.

Hakikaten çok detaylı ve köklü bir değerlendirme yapmamız gerekiyor, bunu yapacağız. Bu çözülme kolay rastlanır bir çözülme değil. Ligde bu kadar sert mağlubiyetler alan başka takım yok. Bir gariplik olduğu kesin ama bizim işimiz bu garipliği öyle ya da böyle tespit edip ondan sonra tedavi etmeye çalışmak. Hem takım hem de şahsım adına üzgünüm."

KAYNAK: AA