Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu

Üyeler, yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu

Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu
Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu
GİRİŞ 20.12.2014 15:38 GÜNCELLEME 20.12.2014 15:38

Trabzonspor Kulübü'nün 69. olağan mali genel kurul toplantısı sürüyor.

Genel kurulda kulüp başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, kulübün mali ve idari raporlarını okudu. Daha sonra bazı üyeler söz alarak yönetim kuruluna eleştirilerde bulundu.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetiminden daha önce istifa eden Sebahattin Çakıroğlu, vadettikleri ile yaptıklarının farklı olması nedeniyle yönetimi ibra etmeyeceğini söyledi.

Görevi devraldıklarında kulübün borcunun 176 milyon olduğunu anımsatan Çakıroğlu, şöyle devam etti:

"Borcu bir sezonda iki katına çıkardığınız için mi sizi ibra edeceğiz? Milyonlarımızı heba ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz? ‘Ya o kupayı alacağım ya kupa beni alacak’ dedin ama ortada kupa yok. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? "Gelirleri artırdık'' diyorsunuz, Trabzonspor’un milyonlarını savuruyorsunuz. Bunun için mi sizi ibra edeceğiz? ‘Gemileri yaktık’ dediniz ama sizin bir tek geminiz yanmadı, yanan Trabzonspor’un gemisiydi. Trabzonspor’un değerlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bugün orada oturuyorsanız borçlu olduğunuz Trabzonspor'u 'dört büyük' yapan efsane başkanlara hakaret ettiğiniz için mi sizi ibra edeceğiz?"

Eski futbolcu ve yöneticilerden Serdar Bali de eleştirilerini Trabzonspor'un kaynaklarının doğru kullanılması adına yaptıklarını belirtti. Hacıosmanoğlu'nun iddialarına vurgu yapan Bali, "Futbol sevdalıları lafını diyorsa, emek hırsızları diyebiliyorsa karşı tarafa, Sadri Şener yönetimi sayesinde. Eğer İbrahim Bey 3-5 sene sonra başkanlığı bırakırsa onu da buradan biz savunacağız. Kimseden korkumuz yok" diye konuştu.

Trabzonspor taraftarlığıyla tanınan ALS hastası Emre Vural, kongrede söz alarak bir konuşma yaptı.

Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan Vural, kongreye gelmeden önce projelerini anlatmayı düşündüğünü belirterek, “Burada projelerimden bahsedecektim ama yaşadıklarım karşısında şoka uğradım. Kürsüye çıkan herkes bir şey söylüyor ama kimse polislerden bahsetmiyor. Polislerin burada ne işi var? Burada tartışmıyoruz adeta savaş yapıyoruz. Ben çok utanıyorum. Kürsüye çıkan herkes teşekkür etti ama teşekkür etmiyorum ve salonu terk ediyorum" dedi.

Şike sürecinde bordo-mavili kulübün avukatlarından Nusret Yılmaz, yönetimin şikeyle mücadele konusunda yetersiz kaldığını ileri sürdü.

Son kongrede İbrahim Hacıosmanoğlu’nun rakiplerinden Hakan Kulaçoğlu da "Sorun başkan ya da yönetim değil. Trabzonspor'da ciddi bir zihniyet sorunu var. Trabzonspor, kuruluş felsefesinin çok dışına çıkmış durumda. İbrahim Bey'in istifa etmesi veya seçimle görevinden ayrılmasıyla Trabzonspor'un doğru yola dönmesi bu anlayışla zaten mümkün değildir. Burada sayın Hacıosmanoğlu’nu en çok eleştirenler, ittifak oluşturup kongrede kendisini destekleyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Üyelerden Yavuz Saltık'ın konuşması sonrasında yönetim kurulu üyelerine hakaret ettiğini ileri süren bazı üyeler, Saltık'ın üzerine yürüdü. İki üç kez kısa süreli çıkan arbedelere polis müdahale etti. Kavga nedeniyle genel kurula yaklaşık 20 dakika ara verildi.

Kulübün borcu 288 milyon lira

Daha sonra Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, kulübün borcuyla ilgili bilgiler verdi.

Ören, bordo-mavili kulübün gerçekleşen gelir gider sonucu mali tablolara göre 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla 207 milyon 846 bin 870 lira uzun vadeli, 80 milyon 801 bin 102 lira kısa vadeli olmak üzere toplam 288 milyon 647 bin 972 lira net borcunun bulunduğunu açıkladı.

Yönetim kurulu ibra edildi

Trabzonspor'da yönetim kurulunun mali ve idari yönden ibrası üyelerin oyuna sundu. Üyelerin oy çokluğu ile yönetim kurulu, mali ve idari yönden ibra edildi.

KAYNAK: AA