Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu

Olaylı başlayan genel kurul, yaklaşık 30 dakikalık bir bekleyişin ardından sürüyor

Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu
Trabzonspor Kulübü'nün olağan mali genel kurulu
GİRİŞ 20.12.2014 12:44 GÜNCELLEME 20.12.2014 12:44

Trabzonspor Kulübü'nün 69. olağan mali genel kurul toplantısı, çıkan olayların yatıştırılmasının ardından sürüyor.

Yaklaşık 30 dakikalık bekleyiş sonrasında divan başkanı Sabri Sadıklar, üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Sadıklar, divanın adil olacağını belirterek, "Göreceksiniz inşallah en güzel şekilde genel kurul neticelenecek. Bu da sizin katkılarınızla gerçekleşecek. Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Sadıklar, yönetim kurulunun genel kurulda "Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki 7. maddenin çekilmesi için verdiği önergeyi okudu.

Muhalefet tarafından "kulübün mallarının satılacağı" yönündeki algı ve tartışmalar nedeniyle dün akşam yönetim kurulunun söz konusu maddeyi geri çekme kararının ardından, bugün verilen önergenin oya sunulmasından önce kulüp başkan yardımcısı Onur İncehasan, üyelere hitaben bir konuşma yaparak bu maddenin İstanbul Kartal'daki tesislerle ilgili olduğunu ve neyi amaçladıklarını anlattı.

Yönetim kurulunun, 7. maddeyle bordo-mavili kulübün irtifak hakkını elinde bulundurduğu Kartal Tesislerini, Maliye hazinesinden satın alarak, çok daha yüksek gelir getirecek projeyi hayata geçirmeyi amaçlandığı belirtildi.

İncehasan'ın konuşmasının ardından divan seçiminde muhalefet kanadının adayı Ali Sürmen de bir konuşma yaptı.

Sürmen, "Değerli divan diyemeyeceğim. Çünkü benim yerimde oturuyorlar. İkinci liste kazandı değil de birinci listenin kazandığını açıklayanlar, göz doktoruna gitsin. Hukuk herkese lazımdır. Yönetimin hukuksuzluk karşısında istifa etmelerini bekliyorum" dedi.

Sürmen'in konuşmasının adından 7. maddeyle ilgili verilen önerge üyelerin oyuna sunularak kabul edildi ve bu maddenin görüşülmemesi kararı alındı.

Olağanüstü kongre kararı önergesi

Genel kurulda 7. maddenin geri çekilmesinin ardından Sadıklar, 45 gün içinde seçimli genel kurul yapılmasına ilişkin 470 üyenin imzasıyla bir önergenin divana sunulduğunu bildirdi.

Sadıklar, kulüp tüzüğü gereği bu önergenin gündeme alınmasının divan kurulu tarafından reddedildiğini açıkladı. Tüzüğe aykırı olarak fazla üye yapıldığı iddiasıyla bin 632 üyeyle ilgili verilen bir başka önerge de divan tarafından reddedildi.

KAYNAK: AA