Okçuluk Antrenör Eğitim Semineri

Seminer, 100 antrenörün katılımı ile Antalya'da başladı

Okçuluk Antrenör Eğitim Semineri
Okçuluk Antrenör Eğitim Semineri
GİRİŞ 19.12.2014 16:01 GÜNCELLEME 19.12.2014 16:01

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen "Antrenör Eğitim Semineri", Antalya'da başladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen seminerin federasyonunun bu yıl içindeki son faaliyeti olduğunu söyledi.

Birinci bölümüne 100 antrenörün katıldığı seminerin 21 Aralık Pazar gününe kadar devam edeceğini bildiren Topaloğlu, seminerde antrenörlere yerli ve yabancı eğitmenler tarafından yazım yöntemleri, sporda iletişim, klasik ve makaralı yaylarda kurulum ve ayarlamalarla ilgili bilgiler verileceğini, sonunda da bilgi ölçme amaçlı sınav gerçekleştirileceğini kaydetti.

Topaloğlu, federasyon olarak antrenör eğitimlerini önemsediklerini vurguladı. Sporcunun karşısında ilk gördüğü kişinin antrenörler olduğuna işaret eden Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Ülke olarak spora ayırdığımız zamanı antrenör yetiştirmeye de ayırmamız gerekiyor. Performans sporcusu yetiştirmenin, okçuluğu Türkiye'ye yaymanın yanında bu tür eğitimleri yapmalıyız. Çünkü antrenörünüz olmazsa sporcu yetiştiremez, sporcu sayısını yükseltemezsiniz."

Topaloğlu, seminerin antrenörler ve Türk okçuluğu için yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA