AGÜ Spor'dan engellilere yardım

AGÜ Spor teknik heyeti ve basketbolcular sosyal sorumluluk projesi kapsamında ZİÇEV Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek, maddi yardımda bulundu

AGÜ Spor'dan engellilere yardım
AGÜ Spor'dan engellilere yardım
GİRİŞ 19.12.2014 15:43 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:43

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Abdullah Gül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (AGÜ Spor) teknik heyeti ve basketbolcular sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek maddi yardımda bulundu.

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur, ziyarette yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları kampanya kapsamında atılan her basket için ZİÇEV'e 5 lira yardımda bulundukları söyledi.

Bu sezon oynadıkları 15 maçta toplam bin 55 sayı attıklarını ve bunun parasal değerinin 5 bin 275 bin lira olduğunu ifade eden Yağmur, bu parayı vakıf başkanı Asuman Talaslıoğlu'na teslim ettiklerini belirtti.

Sezon sonuna kadar yapacakları yardımın 15 bin lirayı bulmasını beklediklerini dile getiren Yağmur, "Tabii bu kızlarımızın elinde. Onlar yaptıkları anlamlı yardımın farkındalar ve performanslarını o yönde artırmaya çalışıyorlar. Engelliler bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, dostlarımız. Onlara yönelik her türlü yardım faaliyetinin içinde olmaya çalışıyoruz. Maçlarımızda bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Biz de her yıl düzenli olarak onları ziyaret ediyoruz. Onlar bizi, biz onları benimsedik" diye konuştu.

Yağmur, yaptıkları çağrı sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Osmaniye Bayan Basketbol Takımı'nın da kendi illerinde projeyi hayata geçirdiğini, böyle güzel bir etkinliğe öncülük etmekten dolayı da mutlu olduklarını vurguladı.

AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı da oyuncuların güzel bir proje için çaba sarfettiğini ve bu doğrultuda her geçen gün performanslarını artırdıklarını söyledi.

ZİÇEV Kayseri Şube Başkanı Asuman Talaslıoğlu da AGÜ Spor'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Basketbolcular, zihinsel engelli çocukların sınıflarını tek tek ziyaret ederek, onlarla yakından ilgilendi. Çocuklar, yaptıkları bez bebekleri basketbolculara hediye etti.

AGÜ Spor teknik heyeti ve basketbolcular, kendileri için hazırlanan pastayı engelli çocuklarla birlikte kesti.

KAYNAK: AA