Trabzonspor'da Olağan Mali Genel Kurula doğru

Başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Aslan: - "Trabzonspor'u maddi, manevi ve siyasi rant kapısı olarak gören zihniyetin yönetimimize muhalefet etmesinin başlıca nedeni, rantlarının engellenmesidir"

Trabzonspor'da Olağan Mali Genel Kurula doğru
Trabzonspor'da Olağan Mali Genel Kurula doğru
GİRİŞ 19.12.2014 15:41 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:41

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "Trabzonspor'u maddi, manevi ve siyasi rant kapısı olarak gören zihniyetin yönetimimize muhalefet etmesinin başlıca nedeni, rantlarının engellenmesidir" dedi.

Yakup Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın gerçekleştirilecek mali genel kurulda delegelerden satma değil, satın alma yetkisi isteyeceklerini belirtti.

"Kulübü batırdılar" şeklinde eleştirilerin olduğuna değinen Aslan, "İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında görev yapan yönetim kurulumuz, önceki yönetim tarafından ekonomik olarak batma aşamasına getirilen ve futbolcusunun alacaklarını dahi ödemekten aciz olan Trabzonspor kulübünü 1,5 yıllık büyük uğraş sonucunda, Süper Lig kulüpleri içerisinde maddi olarak en rahat birkaç kulüpten biri haline getirdi. Bu sayede herkesin gıpta ile baktığı ve istenildiği an alındıkları fiyatların üzerinde fiyatlara satılabilecek futbolcu kadrosunu oluşturdu" diye konuştu.

Aslan, önlerindeki hedefin ise kısa süre içerisinde kulübü borçtan tamamen kurtarmak olduğunu vurguladı.

"Delegemiz ne yapmak istediğimizi anlayacak"

Aslan, yönetime muhalif isimlerin "kulübü satacaklar" biçimindeki eleştirilerine tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Bankalardan kredi alabilmek için kulübümüzün tesisleri dahil bütün mal varlıklarını ipotek ettirenler ve onların yandaşları, mali genel kurulda gündeme alınacak olan 7. maddeyi gerekçe göstererek, kulübü satacağımızı ileri sürmektedirler. Oysa biz satmak için değil, satın almak için yetki isteyeceğiz. Bu şekilde kulübün geleceğine katkı sağlayacak gayrimenkulleri kulübe kazandırmaya çalışacağız. Kulüp adına mülk satın alabilecek durumda olmak, kulübe kazandırdığımız ekonomik ivmenin en güzel işaretidir. Birileri, ya anlamadan konuşmakta ya da kasıtlı olarak hedef saptırmaktadırlar ancak delegemiz bizi dinlediğinde ne yapmak istediğimizi anlayacaktır."

"Kulübe maddi ve manevi bir katkımız kalmazsa gideriz"

"Trabzonspor'u maddi, manevi ve siyasi rant kapısı olarak gören zihniyetin yönetimimize muhalefet etmesinin başlıca nedeni, rantlarının engellenmesidir" diyen Aslan, "Önceki yönetimle aramızdaki en büyük fark şudur; Onlar, kulübün nemalanacak maddi ve manevi varlıkları tükendiğinde bırakıp gittiler, biz ise kulübe kazandırabileceğimiz maddi ve manevi bir katkı kalmazsa gideriz" diye konuştu.

Aslan, "mevcut yönetim kurulu gitsin de ne olursa olsun" mantığı ile muhalefet eden bazı kişilerin Trabzonspor'un yenilgisine sevindiklerini savunarak, az sayıdaki bu kişilerin Trabzonspor gibi bir dertlerinin olmadığını söyledi.

Bordo-mavili camianın bu gerçeği her geçen gün daha iyi anladığını dile getiren Aslan, geriye dönüş çabalarının beyhude olduğunu ifade etti.

Aslan, yarın bütün delegeleri 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılacak mali genel kurula beklediklerini vurgulayarak, "Gelsinler ve birinci ağızdan yaptıklarımızı dinlesinler, varsa eksiklerimiz kendileri takdir etsinler. Karaları bizim için emir ve talimat niteliğinde olacaktır" dedi.

KAYNAK: AA