Hentbol Bayanlar Süper Ligi'ndeki takımların arttırılması önerisi

1907 Kanaryaspor Antrenörü Akbeniz: - "Türkiye Hentbol Federasyonu bir karar çıkarsın, bir şey yapsın, Hentbol Bayanlar Süper Lig'deki takımları 14'e çıkarsın"

Hentbol Bayanlar Süper Ligi'ndeki takımların arttırılması önerisi
Hentbol Bayanlar Süper Ligi'ndeki takımların arttırılması önerisi
GİRİŞ 19.12.2014 15:14 GÜNCELLEME 19.12.2014 15:14

Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden 1907 Kanaryaspor'un Antrenörü Adem Akbeniz, ligdeki takımların 10'dan 14'e çıkarılmasını önerdi.

Akbeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 14, bayanlar liginde ise 10 takım bulunduğunu söyledi.

Ligin istikbali için bayan takımlarının arttırılması gerektiğine işaret eden Akbeniz, "Erkek-kadın eşitliğinden bahsediliyorsa bu, hayata geçirilmeli. Daha çok deplasmanlara gidelim, daha çok kişi gelsin. İstanbul'dan 3-4 takım çıksın. Ankara'dan mı çıkacak hep 4-5 takım? Türkiye Hentbol Federasyonu bir karar çıkarsın, bir şey yapsın, Hentbol Bayanlar Süper Lig'deki takımları 14'e çıkarsın" önerisinde bulundu.

Ligde güzel karşılaşmalar yapıldığını dile getiren Akbeniz, her rakibin birbirine göre güçlü olduğunu aktardı.

"Bu branşın getirisi olmadığı için herkes bütçesine göre takım yapabiliyor" diyen Akbeniz, "Takım, gücü oranında başarılı oluyor. Avrupa'da başarılı olamıyorlar. Bunun da sebebi altyapıda sağlam olunamaması. Hep yabancılarla olmaz bu iş" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA