İstanbul'da snowboard heyecanı

"FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul", yarın İTÜ Stadı'nda kurulan rampada yapılacak

İstanbul'da snowboard heyecanı
İstanbul'da snowboard heyecanı
GİRİŞ 19.12.2014 12:02 GÜNCELLEME 19.12.2014 12:02

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'in ilk ayağı yarın İstanbul'da yapılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi'nde bulunan İTÜ Stadı'na kurulan 41 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğundaki rampada yapılacak organizasyona, 30 erkek, 15 kadın sporcu katılacak. Kadınlar ilk defa bu organizasyonda yer alacak.

Sabah yapılacak elemelerin ardından finale kalan 10 erkek, 6 kadın sporcu, saat 19.00'da finalde mücadele edecek.

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul, Eurosports ve NTV Spor ile dünya genelinde 8 televizyon kanalından canlı olarak yayınlanacak. Canlı yayından önce 2 dakikalık İstanbul tanıtım filmi gösterilecek.

Organizasyon için kurulan rampaya 350 ton yapay kar yığıldı. Dünya Kupası için 5 bini tribün, 15 bini saha içi olmak üzere 20 bin bilet satışa sunuldu. Biletler, Biletix üzerinden 67-215 lira aralığındaki fiyatlarla satılıyor.

İstanbul'daki ilk ayağın ardından yarışlar Londra, Quebec ve Moskova'da olacak. Organizasyonun dağ ayağı ise İsviçre ve Fransa'da yapılacak.

Winter Expo bugün başlıyor

Organizasyon kapsamında İTÜ Spor Salonu'nda düzenlenecek Winter Expo bugün başlıyor.

Winter Expo, kış mevsimine yönelik üretim ve pazarlama yapan firma temsilcilerini bir araya getirecek. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek Winter Expo, yarın sona erecek.

Athena konser verecek

FIS Snowboard Dünya Kupası çerçevesinde çeşitli konserler ve etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Final yarışlarının ardından Athena konser için sahne alacak, yarışlar öncesinde ise BubiTuzak grubu konser verecek.

IOC'den iki yetkili organizasyonu izleyecek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kış sporları direktörü ile program koordinatörü, organizasyonu takip edecek.

IOC yetkililerinin, FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'in olimpik spor olup olmayacağına karar vereceği, ayrıca 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedefleyen Türkiye'nin kış sporlarındaki organizasyonuna bakacakları bildirildi.

KAYNAK: AA