Sivasspor kötü gidişata "dur" demek istiyor

Son 5 maçında galibiyete hasret kalan kırmızı-beyazlı ekip, hafta sonu İstanbul Başakşehir'i yenerek kötü gidişatı sonlandırmayı hedefliyor

Sivasspor kötü gidişata "dur" demek istiyor
Sivasspor kötü gidişata "dur" demek istiyor
GİRİŞ 18.12.2014 12:21 GÜNCELLEME 18.12.2014 12:21

Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda son haftalarda başarısız sonuçlar alan Sivasspor, ligde hafta sonu İstanbul Başakşehir ile sahasında yapacağı maçı kazanarak taraftarının yüzünü güldürmek istiyor.

Ligde 14. haftaya 10 puanla 16. sırada giren Sivasspor, İstanbul Başakşehir ile 20 Aralık Cumartesi günü sahasında karşılaşacak. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 13.30'da başlayacak.

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor, İstanbul Başakşehir maçını kazanarak 5 maçlık galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor.

Son 5 maçta 4 yenilgi

Ligde en son 10. haftada deplasmanda Balıkesirspor'u 3-1 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmanın ardından 3'ü ligde, 2'i Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 5 maçta taraftarına galibiyet armağan edemedi.

Balıkesirspor galibiyetinin ardından ligin 11. haftasında Mersin İdmanyurdu'na deplasmanda 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki ilk maçında evinde Gaziantepspor'a 2-1 mağlup oldu. Ligin 12. haftasında sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan Sivasspor, 13. haftada deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-1 yenildi.

Kırmızı-beyazlılar, son olarak kupadaki ikinci maçında Tuzlaspor'a deplasmanda 3-1 mağlup oldu.

Yiğidolar'ın yüzü bu sezon evinde pek gülmedi

Lige bu sezon istediği gibi başlayamayan ve kötü performans sergileyen Sivasspor, geride kalan haftalarda sahasında oynadığı 6 maçta sadece 1 galibiyet elde edebildi.

Sahasındaki tek galibiyeti ligin 5. haftasında Gençlerbirliği'ne karşı 1-0'lık skorla alan Sivas ekibi, evinde Gaziantepspor'a 2-1 ve Çaykur Rizespor'a 1-0 mağlup oldu, Torku Konyaspor ile 0-0, Eskişehirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı.

KAYNAK: AA