Real Madrid-Anadolu Efes maçına doğru

İspanyol basınına göre, Real Madrid başantrenörü Laso'nun geleceği THY Avrupa Ligi'ndeki Anadolu Efes maçına bağlı

Real Madrid-Anadolu Efes maçına doğru
Real Madrid-Anadolu Efes maçına doğru
GİRİŞ 17.12.2014 16:26 GÜNCELLEME 17.12.2014 16:26

Basketbolda THY Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Real Madrid ve Anadolu Efes arasında oynanacak son maç, grup birinciliğinin yanı sıra İspanyol antrenör Pablo Laso'nun da geleceğini belirleyecek.

2011-2012 sezonundan bu yana Real Madrid'i çalıştıran ve son 2 yıldır İspanyol liginin en iyi antrenörü seçilen Pablo Laso, ligde art arda alınan iki yenilgiden sonra gerek taraftarı, gerekse İspanyol basını tarafından eleştirilmeye başlandı. Özellikle takımın savunmadaki hatalarından dolayı eleştirilen Laso'nun, Anadolu Efes maçının kazanılamaması halinde Real Madrid'deki görevinden alınma olasılığının yüksek olduğunu savunan İspanyol spor gazeteleri, tecrübeli antrenörün yerine getirilebilecek ismin, Sırbistan Milli Takımı'nı çalıştıran Aleksandar Djordjevic olduğunu iddia etti.

Anadolu Efes maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Laso, üzerindeki baskıyla ilgili yöneltilen sorulara "Geleceğimi değil, takımın nasıl daha mücadeleci olması gerektiğini düşünüyorum" cevabını verdi.

"Zorunluluğumuz, kazanmaktan veya kaybetmekten bağımsız olarak her maç kendimizi daha geliştirmek olmalıdır" ifadesini kullanan Laso, Anadolu Efes maçında Real Madridli taraftarların takımına destek vermelerini istedi. Grubu en iyi sırada bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Laso, gelecek turda kiminle eşleşeceklerinin önemli olmadığını çünkü Avrupa'nın en iyi 16 takımının bir üst turda mücadele edeceğini söyledi.

Laso, bu sezon takıma 5 yeni oyuncunun katıldığını ve çok fazla sakatlık yaşadıklarını hatırlatarak, "Birlikte oynama eksikliğimiz var. Geçen sezon herkes bir maç kaybetmek gerektiğini yazıyordu. Şimdi maç kaybettik her şey kötüymüş gibi gösteriliyor. Bu sezon başında bir kupa kazandık ve iyi durumdayız" değerlendirmesinde bulundu. Laso ayrıca, takımın önemli oyuncularından Sergio Rodriguez'in sakatlığının devam ettiğini, antrenmana çıkmadığını ve yarınki maçta oynayıp oynamayacağının belli olmadığını bildirdi.

Real-Madrid-Anadolu Efes karşılaşması yarın TSİ 22.00'de oynanacak.

KAYNAK: AA