"Savaş mağduru futbolcu hayalinin peşinden koşuyor"

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriye Genç Milli Takım oyuncusu Shaheen, antrenmanlarını Nizip Konteyner Kenti'nde sürdürüyor

"Savaş mağduru futbolcu hayalinin peşinden koşuyor"
"Savaş mağduru futbolcu hayalinin peşinden koşuyor"
GİRİŞ 15.12.2014 14:32 GÜNCELLEME 15.12.2014 14:32

Suriye futbolunun yıldız adaylarından 24 yaşındaki Shaher Shaheen, savaş nedeniyle Humus'ta yitirdiği hayallerini Nizip ilçesindeki konteyner kentte sürdürdüğü antrenmanla diri tutmaya çalışıyor.

Shaheen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan "Gençlik ve Spor" dergisine verdiği röportajda, futbola 7 yaşında Suriye Futbol Ligi takımlarından Al Karama'nın alt yapısında başladığını, A takıma yükseldikten sonra 17 yaşında ülkesinin genç milli takımına seçildiğini anlattı.

Suriye Genç Milli Takımı formasıyla 7 kez sahaya çıktığını vurgulayan Shaheen, kulüp takımıyla 2010'da Suriye Kupası'nı kazandığını, kariyerinin ise ülkesinde çıkan iç savaş nedeniyle sekteye uğradığını belirtti.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle ailesiyle Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner kente sığınan futbolcu, olaylardan dolayı birçok futbolcunun ülkeyi terk ettiğini aktardı.

Rejimin saldırılarında Humus'taki evlerinin yıkıldığını belirten Shaheen, şunları kaydetti:

"Saldırı esnasında annem ve babam dışarıda, ben de antrenmandaydım. İdman sonrası eve döndüğümde gördüğüm manzara karşısında şoka uğradım. Hayatımın geçtiği evimiz, atılan bombalar sonucunda yıkılmıştı. Aslında evimizle hayatımız da yerle bir oldu. Bu esnada sezon tamamlanmak üzereydi ve ben de Ürdün 1. Ligi takımlarından Al Asalah ile anlaşmıştım. Savaş sebebiyle kuzenlerimi ve halamı kaybettim. Eşimi ve ailemi Ürdün'e götürdüm ama bir yarımız Suriye'de kaldı."

Ürdün Ligi'nde sezonu zorla tamamladığını vurgulayan Shaheen, Suudi Arabistan ve Umman'dan transfer teklifleri aldığını ancak eşinin yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle Nizip'teki konteyner kente gelme kararı aldığını kaydetti.

Yaklaşık 6 aydır kampta bulunduklarını bildiren Shaheen, "Türkiye'nin misafirperverliği ve ilgisiyle yaşantımızı sürdürüyoruz. Buradaki insanlar Türkiye'ye dua ediyor. Ailem Ürdün'de yaşıyor. Onlar da perişan oldu. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Savaş, insanların sadece evlerini almadı, hayalleri ve geleceğe dair ümitleri de yok etti" ifadelerini kullandı.

Antrenmanlarını sürdüyor

Shaheen, konteyner kentte sığınmacıların rahat etmeleri adına her türlü olanağın sağlandığını belirtti.

Kendisinin de bu imkanlardan yararlanarak kamptaki sahada her gün antrenman yaptığını bildiren Shaheen, "Futbola odaklanmak ve eski günlerime geri dönmek istiyorum. Kendimi 6 ay öncesine göre daha diri ve iyi hissediyorum. Futboldan ve hedeflerimden vazgeçmeyeceğim. Kim bilir ileride Suriye'ye döner ve mili takım formama kavuşurum" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA