Gaziantep'te 4. kez "derbi" heyecanı

Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 4. kez resmi müsabakada karşılaşacak

Gaziantep'te 4. kez "derbi" heyecanı
Gaziantep'te 4. kez "derbi" heyecanı
GİRİŞ 15.12.2014 11:06 GÜNCELLEME 15.12.2014 11:06

Ziraat Türkiye Kupası A Grubunda karşılaşacak Gaziantepspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesspor, kentte 4. kez derbi heyecanı yaşatacak.

Kamil Ocak Stadyumu, 17 Aralık Çarşamba günü saat 20.30'ta farklı heyecana sahne olacak. Bugüne kadar çok sayıda "misafir" takımı ağırlayan stat, 6 yıl aradan sonra kenti Spor Toto Süper Lig'de temsil eden Gaziantepspor ile PTT 1. Lig'te temsil eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un mücadelesine yeniden tanıklık edecek.

Daha önce 1996-1997 ve 2008-2009 sezonlarında yapılan maçlarda Gaziantepspor'un üstünlüğü var. 1996-97 sezonundaki karşılaşmada önce rakibiyle 1-1 berabere kalan Gaziantepspor, ikinci maçta da 4-1'lik galibiyetle adını çeyrek finale yazdırdı. O sezon yarı finale kadar yükselen kırmızı-siyahlılar ilk maçta golsüz berabere kaldığı Trabzonspor'a 2-0 yenilerek elenmişti.

İkinci derbi heyecanında ise rakibine 3-1 yenilen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, grupta puan alamazken, Gaziantepspor ise topladığı 6 puana rağmen gruptan elenmişti.

Yöneticilerden "dostluk" çağrısı

Kulüp yöneticileri, karşılaşma öncesi "dostluk" çağrısı yaptı.

Gaziantepspor Asbaşkanı Bülent Konca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar çok sayıda maç yaptıklarını ancak bu hafta farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın, iki takım için de lig öncesi hazırlık maçı niteliği taşıyacağını da ifade eden Konca, "Elbetteki galip gelen taraf olmak isteriz ancak bu maçın galibi, her durumda Gaziantep olacak. O yüzden birlik, beraberlik ve dostluk için maça çıkacağız" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü İbrahim Açıkgöz de önceliklerinin lig olduğunu belirterek, kupa karşılaşmasına "iyi bir hazırlık maçı" olarak baktıklarını kaydetti.

Gaziantepli futbolseverlere keyifli bir maç izletmek istediklerini aktaran Açıkgöz, sağduyu çağrısında bulunarak "Kazanan dostluk olsun" dedi.

KAYNAK: AA