Yelken: Bodrum Marina Kupası

Bodrum Kalesi açıklarında düzenlenen yarışlara 23 tekne ile 250'ye yakın sporcu katıldı

Yelken: Bodrum Marina Kupası
Yelken: Bodrum Marina Kupası
GİRİŞ 13.12.2014 15:50 GÜNCELLEME 13.12.2014 15:50

Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübünce (BAYK) "Bodrum Marina Kupası" yarışları yapıldı.

Bodrum Kalesi açıklarında gerçekleştirilen yarışlara, 23 tekne ile 250'ye yakın sporcu katıldı. IRC-A, IRC-B ve Destek sınıflarında yapılan yarışlarda, renkli görüntüler oluştu. Bazı yarışmacılar sert rüzgarda yelkenlerini açmakta güçlük çekti. Bazı yarışmacılar ise birbirlerine oldukça yakın geçerek heyecanlı dakikalar yaşattı.

BAYK Başkanı Ömer Karacalar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıl boyunca yaklaşık 20 yarış yaptıklarını söyledi. Bunların en önemlisinin ocak ayında başlayıp mayıs ayında biten kış trofesi olduğunu kaydeden Karacalar, "Bu 7 ayak, 14 yarıştan oluşuyor. Bu, bizim Türkiye'de en iyi yaptığımız, hakikaten ses getiren yarışlardan biri" dedi.

Ağustos sonunda da uluslararası yarış yapıldığını anlatan Karacalar, "Bu yarışlar 4 gün sürüyor. Her yarışa ortalama 45-50 tekne katılıyor. Yarışlara, Yunanistan'dan bir ekibimiz, Rus ekibimiz var. Onun dışında İstanbul, İzmir, Ankara, büyük şehirlerden de gelen yarışçılarımız oluyor" ifadelerini kullandı.

Yılın son yarışına katılmak için Ankara’dan gelen yelkenci Şeyda Çotur, yılın son yarışını yapacaklarını belirterek, "Hava ve rüzgar çok güzel. Bu yarışla kış trofesine de hazırlık yapmış oluyoruz" diye konuştu.

Yarışlar boyunca Sahil Güvenlik Komutanlığı botları ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekipleri çevrede güvenlik tedbiri aldı.

Bodrum Marina Kupası Yelken Yarışları, yarın yapılacak son gün yarışlarıyla sona erecek.

KAYNAK: AA