Halterde hakem ve antrenör semineri Antalya'da verildi

Türkiye Halter Federasyonu, Antalya'da hakem ve antrenör semineri organize etti.

Halterde hakem ve antrenör semineri Antalya'da verildi
Halterde hakem ve antrenör semineri Antalya'da verildi
GİRİŞ 13.12.2014 15:03 GÜNCELLEME 13.12.2014 15:03

Türkiye genelinden 88 antrenör ve 77 hakemin katıldığı seminerde, Uluslararası Halter Federasyonu'nun bu yıl çıkarttığı kural kitapçığı, Türkçe'ye çevrilerek katılımcılara dağıtıldı. Halterdeki yeni kuralları antrenörlere ve hakemlere anlatan uluslararası hakem Suat Gücüyener, uluslararası müsabakalarda yeni kuralların katı bir şekilde uygulanacağını söyledi.

Seminerde ayrıca antrenörlere yeni taktik teknik çalışma yöntemleri ile güç egzersizi Girya (Kettlebell) sistemleri Murat Şinikçi tarafından anlatıldı.

"Halter sporunda laboratuvar testlerinin önemi ve katkısı" konusunu, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Tahir Hazır katılımcılara aktarırken, "Haltercilerde vücut kompozisyonu ne kadar önemli" konuyu Hacettepe Üniversitesi'nden Yrd Doç. Hüsrev Turnagöl, "Yarışma kaygısıyla başa çıkma yolları" isimli konuyu ise Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden Doç. Perican Bayar izleyenlere aktardı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, burada yaptığı konuşmada, halterin yeniden bir yapılanma içerisinde olduğunu ve bu süreçte önemli projelere imza attıklarını belirterek, büyük başarıların kazanılması noktasında yerli antrenörlere çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Taşpınar, kendisinin de sporun içinde olduğu dönemin tamamında yabancı antrenöre karşı olduğunu vurgulayarak, "Kendi antrenörlerimize güvenmek zorundayız. Benden yabancı antrenör getirmemi istediler ama ben kendi insanımızın olmasından yanayım. Antrenörlerimiz kendini yetiştirerek yurtdışına gitmelidir" dedi.

Özellikle kulüp sayısındaki artışa dikkati çeken Taşpınar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de özellikle kulüpleşme adına önemli adımlar attık. Sporcu sayımızda ciddi bir artış söz konusu. Yeni antrenörlerimiz ve hakemlerimiz branşımıza önemli katkılar sağlamakta. Kulüplerimize yardım konusunda ciddi çalışıyoruz. Bu yıl kulüplerimize önemli katkılar sağladık ve yeni yılda da buna devam edeceğiz. Çalışma şartları ağır salonların yenileştirme çalışmalarımızı devam ediyoruz. Sincan'da yeniden yapılan salonumuz yakın zamanda hizmete girecek. Kısaca biz bir aileyiz ve birlikte başarılara imza atmak tek düşüncemiz."

KAYNAK: AA