Geleceğin binicileri Kocaeli’nde yetişecek

Yetenekli çocukları keşfetmek ve insanlara at sevgisini aşılamak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Atlı Spor Birimi kuruldu

Geleceğin binicileri Kocaeli’nde yetişecek
Geleceğin binicileri Kocaeli’nde yetişecek
GİRİŞ 13.12.2014 13:16 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:16

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yetenekli çocukları keşfetmek ve insanlara at sevgisini aşılamak amacıyla Atlı Spor Birimi kuruldu.

Çınarlı Mesire Alanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, atların insanı dinlendirdiğini ve tedavi ettiğini söyledi.

Gençlere ata binmelerini tavsiye eden Karaosmanoğlu, "Mutlaka gençleri böyle yetiştirelim. Ata binen çocuktan zarar gelmez. Atla barışık olan bütün insanlarla barışık olur. Bunu çok önemsiyorum” diye konuştu.

Atlı spor biriminin faaliyet göstereceği Çınarlı Mesire Alanı'nda bariyerlerin ötesine makineleri mümkün olduğunca geçirmediklerini ifade eden Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:

“Ancak fayton ve at arabasıyla ulaşım oluyor. Buradaki güvenlik görevlilerimiz de atlarla dolaşıyor. Bunu Gebze’de de yapıyoruz. Birkaç yerde daha yaygınlaştıracağız. Atlı spor kulüplerimiz bu konuda yardımcı oluyor. Doğayı daha fazla önemseyeceğiz. Bunları insanlar, bizim için yaygınlaştıralım. Buranın ulaşımı da kolay. Buraya gelenler, çocuklarına ata binmeyi öğretecek. Bu çocuklar, Allah’ın izniyle, geleceğin güzel insanları olacak. Kentin sağlıklı insanlarını yetiştirmek istiyoruz.”

Konuşmanın ardından törene katılanlar, ata bindi.

KAYNAK: AA