İspanyol futbolunda şiddet

Şiddeti bitirmeye yönelik önlemler kapsamında, ilk defa Twittter'da şiddet içerikli yorum yapanlara para cezası verilmesi istendi

İspanyol futbolunda şiddet
İspanyol futbolunda şiddet
GİRİŞ 12.12.2014 12:39 GÜNCELLEME 12.12.2014 12:39

Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan, Atletico Madrid ve Deportivo taraftarları arasında çıkan kavganın ardından futbolda şiddeti durdurmaya yönelik alınan tedbirler kapsamında, sosyal paylaşım ağı Twitter'da şiddet içerikli yorum yapanlara para cezası verilmesi istendi.

Sporda şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele eden ulusal komisyon, 30 Kasım'da Atletico Madrid ve Deportivo taraftarları arasında çıkan kavga sonrasında Twitter hesabından şiddet içerikli mesajlar atan bir kişinin tespit edildiğini bildirdi. Komisyon, bu kişiye 60 bin avro para cezası verilmesi, ifadesinin alınması ve savcılığın soruşturma başlatması için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Juventus ve Atletico Madrid takımları arasında salı günü yapılan grup maçında tribünde Nazi selamı verirken çekilen fotoğrafları gazetelerde yayımlanan "Frente Atletico" adlı Atleticolu radikal taraftar grubu üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı.

İspanyol savcılığı Atletico Madrid Kulübü'nden fotoğraftaki kişilerin kulüple ilişkisi olup olmadığı hakkında bilgi isterken, bu kişilerin kimliklerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA