Bakan Kılıç, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Meksika'daki Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Milli Takım ile makamında bir araya geldi

Bakan Kılıç, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti
Bakan Kılıç, Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti
GİRİŞ 11.12.2014 17:07 GÜNCELLEME 11.12.2014 17:07

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünya üçüncüsü olan Ampute Futbol Milli Takımı'nı kabul etti.

Kılıç, Meksika'da 30 Kasım-7 Aralık tarihlerinde düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Milli Takım ile makamında bir araya geldi.

"Sizlerle gurur duyuyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Kılıç, "Bizi kırmayıp ayağınızın tozuyla ziyarete geldiğiniz için teşekkürler. Şampiyonaya gitmeden önce derece sözü vermiştiniz. Sözünüzü tuttuğunuz için de ayrıca teşekkürler" dedi.

Milli futbolcuların, inançlı duruşları ve azimleriyle birçok kişiye örnek olduklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

"2003 yılından bu yana çok istikrarlı bir yükselişiniz var. Ülkemizin 2002 yılından bu yana değişimi, dönüşümü içinde, sportif anlamda verilen desteklerin, yapılan tesislerin, başarınızda payı olduğunu düşünüyorum. Bu imkanları iyi kullandığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. 77 milyon vatandaşımıza örnek oldunuz. Sizlerin azmini ve hayata bağlılığını gören gençlerimiz, hayatla ilgili düşüncelerini yeniden şekillendirecektir."

Paralimpik branşlardaki başarıların artarak devam edeceğine inandığını dile getiren Kılıç, "Daha aydınlık bir gelecek için el ele omuz omuza yürüyeceğimizi biliyorum. Yaşattığınız gururdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kabulde sporcuların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Teknik Kurul Başkanı Tufan Öktüren ve Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü de hazır bulundu.

KAYNAK: AA