Rus atletlere soruşturma "istifa" ettirdi

Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Valentin Balakhnichev, IAAF'deki görevinden istifa etti

Rus atletlere soruşturma "istifa" ettirdi
Rus atletlere soruşturma "istifa" ettirdi
GİRİŞ 11.12.2014 15:01 GÜNCELLEME 11.12.2014 15:01

Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Valentin Balakhnichev, ülkesindeki atletlerin doping kullandığı iddiası üzerine açılan soruşturma nedeniyle Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ndeki (IAAF) görevinden istifa etti.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Balakhnichev, IAAF'deki görevinden istifa ettiğini ve adının da karıştığı doping soruşturmasının sonlanmasının ardından yeniden görevine dönmeyi planladığını açıkladı.

IAAF'nin etik komitesinin söz konusu iddialar üzerine açtığı soruşturmanın devam etmesi nedeniyle konu hakkında konuşamayacağını belirten Balakhnichev, "Tek söyleyebileceğim, hiçbirinin gerçeği yansıtmadığıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Alman televizyon kanalları ZDF ve ARD'de yayınlanan "Das Erste" adlı belgeselde yer alan iddialarda, Chicago ve Londra maratonlarında 3 kez birincilik yaşayan Liliya Shobukhova ve 800 metrede olimpiyatta altın madalya kazanan Mariya Savinova'nın da bulunduğu birçok Rus atletin geçmiş yıllarda sistematik şekilde doping yaptığı öne sürülmüştü. Doping testi pozitif çıkan Shobukhova'nın, Valentin Balakhnichev'e olayın üstünün örtülmesi için 450 bin avro ödediği savunulmuş, iddiaların ardından IAAF ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) konuya ilişkin ortaklaşa soruşturma başlatmıştı.

KAYNAK: AA