Anadolu Efes'in konuğu Nizhny

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Top 16 turuna yükselmeyi geçen hafta garantileyen lacivert-beyazlılar, grubundaki 9. maçında yarın Rusya temsilcisi Nizhny ile karşılaşacak

Anadolu Efes'in konuğu Nizhny
Anadolu Efes'in konuğu Nizhny
GİRİŞ 11.12.2014 10:29 GÜNCELLEME 11.12.2014 10:29

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 9. maçında yarın İstanbul'da Rusya temsilcisi Nizhny ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak.

THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda 66-57 mağlup etti, Nizhny ise Real Madrid'e evinde 101-98 yenildi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Rusya'da yapılan maçı Anadolu Efes, 76-66'lık skorla kazandı.

Anadolu Efes, Top 16 turuna ilk iki sıra içinde yükselmeyi geçen haftaki galibiyetiyle garantilerken, Nizhny ise son 2 haftada alacağı sonuçlarla gruptan çıkmayı hedefliyor.

Puan durumu

THY Avrupa Ligi'nde 8. haftanın ardından A Grubu'nda Anadolu Efes, 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ikinci sıradaki yerini korurken, Nizhny ise 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile beşinci durumda bulunuyor.

A Grubu'nda 9. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:

Takımlar O G M A Y Av. P
1.Real Madrid 8 6 2 700 647 53 14
2.Anadolu Efes 8 6 2 592 541 51 14
3.Unics Kazan 8 4 4 604 583 21 12
4.Zalgiris Kaunas 8 4 4 574 557 17 12
5.Nizhny 8 3 5 621 688 -67 11
6.Dinamo Sassari 8 1 7 621 696 -75 9

Özerhun: "Dikkat edilmesi gereken bir takım"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, grubu ilk iki sırada tamamlamalarının garanti olmasına karşın, önümüzdeki hafta Real Madrid deplasmanındaki liderlik mücadelesine Nizhny karşısında alacakları galibiyetin morali ile çıkmak istediklerini söyledi.

Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında karşılaşmayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nizhny, Top 16 için son şansını bizim karşımızda kullanacak. En önemli silahları Taylor Rochestie'nin sakatlığından dolayı oynamayacak olmasına karşın Nizhny yine de dikkat edilmesi gereken bir takım. İlk maçta yer almayan eski oyuncumuz Tarence Kinsey skor gücünü yüklenmeye çalışacaktır. Bizim grubu ilk iki sırada tamamlamamızın garanti olmasına karşın önümüzdeki hafta Real Madrid deplasmanındaki liderlik mücadelesine Nizhny karşısında alacağımız bir galibiyetin morali ile çıkmak niyetindeyiz. Bu sene desteğini daha fazla hissettiğimiz taraftarımızın bu maçta da yanımızda olacağını biliyorum."

Ivkovic: "Savunmada çok dikkatli olmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, "Maç sonunda gülen taraf olmak için savunmada çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Sırp teknik adam da müsabakayla ilgili görüşlerini şunları açıkladı:

"Avrupa Ligi'nde birinci turun ilk 8 haftası birçok sürprizlere sahne oldu ve şimdi ilk turun son 2 haftasındayız. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Top 16'ya yükselmeyi garantilemiştik, şimdi Top 16 için hazırlanmalıyız. İlk turu kaçıncı sırada bitireceğimizin hesabını yapmıyoruz, Top 16 için en hazır hale gelmeye çalışıyoruz. Bu haftaki rakibimiz Nizhny. Rus ekibi iyi bir takım. Sanırım en iyi oyuncularından biri Taylor Rochestie karşılaşmada forma giymeyecek ama birçok kaliteli oyuncuları var. Rakibimize saygı gösteriyoruz. En iyi şekilde maça hazırlanıp, en iyi performansımızı sergilemek istiyoruz. Maç sonunda gülen taraf olmak için savunmada çok dikkatli olmalıyız."

Rakamlarla Anadolu Efes

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde 8. hafta maçlarının ardından, potasında gördüğü toplamda 541 ve maç başına 67,6 sayıyla, 24 takım arasında en az sayı yiyen ekip unvanını korudu.

Lacivert-beyazlılar, ilk turda oynadığı 8 karşılaşma sonunda rakiplerine toplamda 107 top kaybı yaptırırken, 94 asiste izin verdi ve yaptırdığı top kaybı, izin verdiği asistlerden daha fazla olan tek takım oldu.

Zalgiris deplasmanında 38 ribaunt alan Türk temsilcisi, 8 hafta sonunda toplam ribaunt kategorisinde maç başına 39'la, 24 ekip arasında ikinci sırada yer aldı.

Lacivert-beyazlılar maç başına yüzde 44,5 iki sayılık atış denemesi ile bu kategoride de 24 takım arasında ikinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas mücadelesinde yaptığı 6 blok ile maç başına ortalamasını 3,9'a çıkararak, 24 takım arasında en çok blok yapan ekipler sıralamasında beşinci sıraya yükseldi.

Zalgiris Kaunas karşılaşmasını 2 blok ile tamamlayan Stephane Lasme, maç başına 1,75 blok ortalaması ile ikinciliğini korurken, Avrupa Ligi kariyerindeki 151. bloğuna ulaşarak, bu organizasyon tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında yine ikinci sırada yer aldı. Lasme ayrıca, Avrupa Ligi'nde son 6 maçında sahadan en az 2 blok yaparak ayrıldı.

Anadolu Efes'in genç oyuncusu Okben Ulubay, kariyerinde ilk kez bir Avrupa Ligi karşılaşmasında geçen hafta mücadele etti. Zalgiris Kaunas maçında 22 dakika 12 saniye forma giyen Ulubay, mücadeleyi 9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist ve 1 blok ile tamamladı.

Başanrenör Dusan Ivkovic, bu sezon 10 farklı oyuncuyu ilk 5'te sahaya sürdü, sadece Stratos Perperoglou tüm karşılaşmalarda sahaya ilk 5'te çıktı.

KAYNAK: AA