Öğretmenler gözlerini bağlayarak engellilerle golbol oynadı

Çankırı'da özel eğitim merkezi idareci ve öğretmenleri, gözleri bağlı halde yaptıkları golbol maçında, engelliler karşısında yenilgiden kurtulamadı

Öğretmenler gözlerini bağlayarak engellilerle golbol oynadı
Öğretmenler gözlerini bağlayarak engellilerle golbol oynadı
GİRİŞ 10.12.2014 21:00 GÜNCELLEME 10.12.2014 21:00

Ccedil;ankırı'da, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, gözleri bağlı halde engellilerle golbol maçına çıkan öğretmen ve idareciler, yenilgiden kurtulamadı.

Engellilerin yaşamlarına dikkati çekmek için Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda oynanan maçta, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Merkezi öğretmen ve idarecilerinin gözlerinin bandajla kapatılması nedeniyle topu göremedikleri için ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Rakibini 16-12 yenen görme engelliler golbol takımı oyuncuları maçın sonunda sevinen taraf oldu.

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, ödül töreni öncesi yaptığı konuşmada, engellilerin spor yaparken mutlu olduklarını ifade ederek, "Görme engellilerin spora olan ilgisi bizim için mutluluk verici. Sadece golbol olarak değil, engellilerimizi diğer sporlara ilgi duymalarını sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. İlimizde şu anda 121 engelli sporcumuz var. Bu rakamı artırmak için elimizden çalışıyoruz" dedi.

Görme engelli takımının oyuncusu Ahmet Dönmez de bir yıldır bu sporla uğraştığını belirtti.

Engellilerin hayata daha iyi tutunabilmeleri ve evden çıkamayan engellilere örnek olması adına önemli bir organizasyon olduğunu dile getiren Dönmez, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bir takım kurulmasını ve takımın ulusal şampiyonalara katılmasını istiyoruz. Engellilere imkan verildiğinde neler yapabildiklerini görüyoruz. Destek verildiğinde engellinin engelli olmadığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz."

Oyunculara madalyalarını Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ile Şube Müdürü Seyfettin Turan verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL