Kobe Bryant "Nefes alamıyorum" akımını katıldı

NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın yıldız basketbolcusu Kobe Bryant, "Nefes alamıyorum" yazılı tişört giyerek ABD'deki polis şiddeti ve ırkçılık protestolarına destek verdi

Kobe Bryant "Nefes alamıyorum" akımını katıldı
Kobe Bryant "Nefes alamıyorum" akımını katıldı
GİRİŞ 10.12.2014 17:12 GÜNCELLEME 10.12.2014 17:12

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, "Nefes alamıyorum" yazılı tişört giyerek, polis şiddeti ve ırkçılıkla ilgili protestolara destek verdi.

Kobe Bryant, Los Angeles Lakers'ın Sacramento Kings'i 98-95 yendiği maç öncesi ısınma sırasında üzerinde "Nefes alamıyorum" yazan bir tişört giyerek, ABD'de yaşanan polis şiddeti ve ırkçılığı protesto etti.

NBA Başkanı Adam Silver, sporcuların sosyal konularda kendi düşüncelerini ifade edebileceklerini belirtirken, giyecekleri protesto amaçlı tişörtlerin ligin resmi spor malzemesi sponsorlarından Adidas tarafından yapılmış olmasını tercih ettiklerini kaydetti. Lakers'ın koçu Byron Scott da Kobe Bryant'ın protestosuyla ilgili "Seçme ve ifade özgürlüğü var. Bu onun seçimi ve koç olarak destekliyorum" görüşünü belirtti.

Protesto amaçlı tişörtleri Bryant'tan önce NBA yıldızları LeBron James, Derrick Rose ve Kevin Garnett de giymişti.

New York'ta polisin kaçak sigara sattığı iddiasıyla boğazını sıkarak gözaltına almaya çalıştığı sırada ölen 6 çocuk babası Eric Garner'ın son sözü "Nefes alamıyorum" olmuştu. Olayı soruşturan jüri, ölümüne neden olan polis memuru Daniel Pantaleo'nun yargılanmaması yönünde karar vermişti.

KAYNAK: AA